Şimdi arkadaş diyanete soruyu sormuş ama diyanetin yada soruya cevap veren kişinin anlayacağı şekilde sormamış yada olması gerektiği gibi sormamış.Aslında olay şudur eğer siz bu işi factoring gibi para kırma işi olarak yaparsanız diyanetin verdiği cevabın kapsamında olursunuz yani paypalı satan kişinin yerine siz bekleyip parayı hesaba çekmek demek factoring yada diğer adı ile yasal tefecilerin vadesi gelmemiş çeki veya seneti alıp vadesinde tahsil etmesi ile aynıdır fakat alım satım yapmak bambaşka birşeydir.Son olarak benim bahsettiğim şey sadece paypal için geçerli değildir tüm işlemler için geçerlidir ayrıca vadeli alım satımla komisyon olayını karıştırmak yada alım satım ticareti yapmakla para kırma işini karıştırmak cehalettir ve ben açıkçası diyanetten cevap veren hocanın olayı tam olarak bilmediğini varsayarak alım satım yapmakla factoring işi yapmanın bambaşka şeyler olduğunu biliyorum.Bazı dini meseleler vardır pamuk ipliği gibidir içinden sadece bir kelime değiştirip sorsan dinden eder daha açıkçası dini otoriteye soru sorarken öğrenmek istediğinizi değil olayın ne olduğunu ve nasıl kazanç elde ettiğinizi anlatırsanız sağlıklı bilgi alırsınız çünkü siz diyanete cami bahçesine banka atm si koymak günahmı derseniz neden günah olsun derler ama cami bahçesine faizle çalışan bankanın atm cihazını koymak günahmı derseniz zinhar günah derler aradaki fark bu kadar açık vesselam.