alternatif yok millet ne yapsın, memleketin yarısı şuan hükümete karşı durunda yani o kadar babayiğit varmışta niye adam gibi bir siyasatçi çıkmıyor? halkı anlayan kimse yoktur birde halk ne istediğini bilmiyor gerçekten. özgürlükmüş kusura bakmayın ben böyle özgürlüğü yerim herkes özgürlüğü kendince değerlendiriyor. kimin kimden farkı var bana onu söyleyin.
Hocam adam akıllı olanları kırk yılda bir çıkıyor. Ya millet sahip çıkmıyor ya da kaza kurşunu hesabı indiriliyor. Benim özgürlükten kastım, birisi güzel bir işe imza atmaya çalışırken önünün devlet tarafından kesilmemesi. En basitinden anlatayım; Türkiye'de operatör firmaları aşırı derece titiz. Geçtiğimiz günlerde mobil ödeme için başvuruda bulunduk. Normalde yurtdışındaki birçok ülkede operatörler tarafından web sitesinin incelenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak nereden ne çıkacağı belli olmadığı için 1,5 ay boyunca onay bekledik ve geri dönüş olarak red cevabını aldık. Büyük ölçekli bir projeyi daha askıya almak zorunda kaldım. Projenin benzeri daha önce yapılmamışdı, ancak baştakilerin tutumu yüzünden adamlar o kadar paranoyaklaşmış ki; isyan etmemek elde değil. Birkaç ay önceki dosya depolama servisi projesinide aynı şekilde askıya aldım. Bu projemde uzun vadede hem webmasterlara gelir getirecek bir projeydi. (Hatta konu dahi açmıştım R10'da)
İşin garip tarafı şu; eğer İngilizce içerikli ve genel olarak yurtdışına hitap eden bir proje yaparsanız umursamıyorlar. Ama projenin içeriği Türk halkına yönelikse ufacık bir hatada şalteri indiriliyor.
Kısacası ya düzen değişecek, ya da biz düzenin kölesi olacağız. Allah hepimizin sonunu hayır etsin.