sarfom94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ona birşey demiyorum zaten.İnsanların ne dediği ya da ne yaptığını konuşmuyorum.Yazıdaki her bölüm titizlikle ve hassasiyetle yazılmış.Ama sıra din kısmına gelince yazı şekli değişmiş.Ben okurken öyle algıladım.Yoksa insanların ne kadar yanlış olduğunu ben de biliyorum.Hatta şöyle söyleyeyim.Ne kadar yanlış bireyler olduğumuzu ben de biliyorum.
Elbette dine gelince işin rengi değişecek.
Dinler eşitlikçi değildir ve kadın erkek eşitliğini savunanlar için dinler hatalıdır.
Kadın erkek eşitliğini savunanlar, dinlere ve dinlerin kadını erkeği ayırmasına karşı gelir.
Dinler doğmalarından ve ataerkil sistemle uygulanmalarından dolayı erkek egemendir.

Kadından imam olmaz, 3 kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine denktir, cennetten kovulmanın sebebi Hz Havva'nın şeytana uyup Hz Adem'i de peşinden sürüklemesidir. Erkeklerin gözlerinden çok kadınların bedeni örtülür. Kadın çalışma hayatından soyutlanıp kocasına hizmet ve çocuk üretimine adanmıştır. Kadın mirasta kardeşinin yarısı kadar pay alır. Kadınların zeka zayıflıklarını vurgulayan hadisler vardır.

Yani bizim dinimizde kadın erkek eşit değildir. Bazıları ayet ile bazıları hadis ile gelen uygulamalar var. Bazıları da ataerkil kültürden dine geçmiş pratik uygulamalar. Kadın erkek eşitliğinden bahseden birinin bunları öne sürmesi de normaldir.