Yok hocam yok olmuyor.Denemedim mi zannediyorsunuz.Sosyal çevre sağlanamıyor.Sosyal çevre kaynağı okul.Paran olursa iş değişir fakat benim o kadar param yok.Zaten olsa özel okula giderdim.Bu hayatta tek bir şeye odaklanıp diğerlerinin gelmesini bekleyenler her daim yalnız ve mutsuz kalır.Farklı alanlarda tek bir hedefe odaklanmak en iyi çözüm yoludur.(Hem işinde iyi olup hem evlenmek gibi)
Benim istediğim meslekte 10-12 saat işte çalışan görmedim,duymadım.(Kendini geliştirmek için gece gündüz çalışıyordur orası ayrı) Karşı cinse vakit ayıramıyorum demek istemedim hocam kendimi geliştirmeme vakit ayıramıyorum,karşı cins arkadaş edinemiyorum.Ben ortaokulda iken bunları lisede yapacağım derdim.Lise geldi bir şey yapabildiğim yok.Düz lise deyip geçmeyin eve öğlen 12-1'de gelmek var akşam 5-6'da gelmek var.Üstelik bu karşılıksız olarak harcanan bir vakit.
Benim lise zamanındaki beklentilerim öyle ağır eğlence partileri ve yoğun miktarda +18 etkinlikler değildi ki.Yeri geldiğinde ders çalışma,yeri geldiğinde kız arkadaşla gezip tozup eğlenme,yeri geldiğinde sınıfça etkinlikler yapma.
Hiç biri nasip olmadı bu saatten sonra da nasip olmaz.Sevgili yapmayı bıraktım zar zor kız görüyorum.Biz okuldan çıktığımızda onlar akşam yemeği yiyordur herhalde.
Yapmayın gözünüzü seveyim.Ben eğer bir teknik servis çalışanı olmak istesem tamam meslek lisesi benim işime yarar ama ben teknik servis elemanı olmak istemiyorum.Çünkü o teknik servis elemanı hep o projeyi çizen mühendisin maaşının kaçta birini alacak.Ve yükselme imkanı olmayacak.
o zaman mühendis ol.
bazen hayatta istediğimiz mesleği edemeyiz, istediğimiz kadınla evlenemeyiz, istediğimiz evde oturamayız, istediğimizi yiyip içemeyebiliriz. Ama yaşıyoruz işte, düz lise bitirip aç kalmaktan iyidir.
İntihar falan demişsin; hayatta hemen herkes düşünür, dener, hele o yaşlarda hat safhada. Öldüm bittim moduna girer insan o yaşlarda. Ben boğaz köprüsüne çıktım mesela. Yani bazen bazı şeylerin yaşanması gerek demek ki daha çok kıymetini bilesin diye.
Yazını parça parça okudum açıkçası ama sen bence ne istediğini bilmiyorsun.
Esra Erol'a bile çıkan kadınlar ne istediğini bilen erkek arıyor

Kardeşim çok takılma zamana bırak okul bitince hayat mücadelesi başlayınca kafanı işten güçten kaldırıp da böyle şeyler düşünmeye zaman bile bulamayacaksın inan bana