Sonuçta Hediye Çeki kesilirken firma yine Fatura kesiyor. Muhasebe noktasında bir sıkıntı yok ki?
Çeki kazanç değil de gider olarak gösteriyorlardır. Muhtemelen böyledir.
Ben bugün bin liralık hediye versem faturalandırıp Size ulaşan fatura kısmına bedeli HEDİYE olarak giriyorum. Gider kısmına O malın bana giriş ücretini giriyorum. Mantıken bin liralık çekin gideri de Bin lira olduğu için bunun vergisi olmaz. Doğal olarak hediye çeki ile sattığı ürünün bedelinin vergisi öder. Mantıken düşüncem bu şekilde. Kesin değildir*
Ayrıca ufak bir düzenleme ile birlikte hediye çekleri ile telefon v e pc satın alınmayacaktır şeklinde düzenlenir yasa olur biter. Uzun sürmez
Bonus aldığınız peşin ödemeli ürüne %2 fark ile taksit imkanı sunuyor. Bunlar çok tert edilecek şeyler değil çok kafanıza takmayın. Kesinlikle bu yasaya karşıydım ama iyi bir duruma çevirmekte bizim elimizde. Tüketim çılgınları var mıydı? Evet vardı. Geliri benden kat kat düşük olan arkadaşların elinde 2 bin liralık telefonlar vardı ve 5*6 ay içerisinde yeni çıkan ürüne yöneliyorlardı. ELimizdekilerin değerini bilip hakkını verecek kadar kullanacağız artık. Allah mecbur kalanlara yokluk göstermesin..