Yani demek istediğim şu, aksesuar satıp (Apple banyo setinden tutun) gereken malzemelere taksit yapılıyor. Telefonuda ücretsiz sayıyorlar. Bunu telefoncudan duydum. Ne kadar doğrudur bilemem. Fakat Kayserili değilim bunlar Antalya'da oluyor

FactorX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir an kayserilisin sandım Evet onu yapıyorlar ama ozamanda maliyeyle ilgili problem yaşayacaklar 5 TL ye aldığı kılıfı yada herhangi bir aksesuarı 2000 TL gibi bir tutarda satışlarını yaptıkları için sıkıntı yaşayacaklardır. Bunu çözebilmek için vatan odeobanktı galiba onla anlaşma yaptı. Bimeks'te şöyle bir mantık kullanıyor dediğiniz doğru herhangi bir ürünü taksitli alıp iade ettiriyorlar telefon hariç hediye kartına dönderip bunu normal olarak telefon için kullanıyorlar ama bunlarında herhangi bir şikayet durumunda incelenmesinde firmalar ciddi rakamlarda ceza alacaklardır. Bizim firmada çok şükür birşey yok telefonlara taksit olmuyor telefonlarda hediye kartı kullandırılmıyor taksitli alışveriş yaptıysa daha önce ama firmalar bankalarla anlaşma yapma durumunda şu anda kredi verecekler gibi gözüküyor.
t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abime sordum böyle bir şey yapabilir miyiz diye şöyle dedi ; kendisi telefoncudur.

Örneğin 1000 liralık telefon aldınız. Bu teli 1100 liraya sattığınızda. 100 lirasını kar edersiniz ve bu kar içinde %18 vergiyi devlete öderiz. 18 tl olarak...

Fakat iş kılıfa girdiğinde ; 1000 liraya sattığımız kılıfın hepsi kar oluyor. ve bu iş 1000 lirada 180 tl gibi büyük bir payı devlete vermemize sebebiyet veriyor.

Kısacası bu dediğiniz telefoncular nasıl bu işi yapıyorlar bilmiyorum ama büyük şirket olmadan bu yöntemi yapmak oldukça zor.
MrtbtL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kılıfı satış işini de kılıfına uyduruyorlar.
t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abime sordum böyle bir şey yapabilir miyiz diye şöyle dedi ; kendisi telefoncudur.

Örneğin 1000 liralık telefon aldınız. Bu teli 1100 liraya sattığınızda. 100 lirasını kar edersiniz ve bu kar içinde %18 vergiyi devlete öderiz. 18 tl olarak...

Fakat iş kılıfa girdiğinde ; 1000 liraya sattığımız kılıfın hepsi kar oluyor. ve bu iş 1000 lirada 180 tl gibi büyük bir payı devlete vermemize sebebiyet veriyor.

Kısacası bu dediğiniz telefoncular nasıl bu işi yapıyorlar bilmiyorum ama büyük şirket olmadan bu yöntemi yapmak oldukça zor.