Protex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar başlıktanda anlaşıldığı gibi:
.hotels domaini alip mesela hilton.hotels i ben aldım. hilton otelini telefonla arayip bu domain şuan bende. sizin isminiz olduğu için işinize yarar diye düşündüm. almak istermisiniz? diye sormak suç teşkil edermi? veya nasıl bir yol izlemeliyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Suç teşkil etmesi için suç işlemen gerekir. Seninde amacın bu olmadığı için nasıl suç işlemen gerektiğini anlatmayacağım. Domainlerde ilk gelen alır kuralı mevcuttur eğer genel kayıt aşamasına açılmış ise. Öncelikle marka sahipleri başvuru yaparlar belirli bir süre. Bu dönemde almadıklarını varsayalım. Domaini eğer ticari bir kazanç elde etmek için satın alırsan en başta kayıp etmiş olursun. Wipo ya giderek hak talep ederler ve senden savunma istenilir online olarak. Savunma yapmazsan yada sana ulaşamazlar ise domain elinden alınır. İlk olarak domaini samimi olarak kullanım amaçlı olarak aldığını belirtmelisin ki sen satış amaçlı aldığın için direkt elinden alırlar wipo da. İlgili alıcıya ulaştığında ve satmak istediğinde bu bir kanıt olarak geçerli olacaktır ve bunu beyan ettiklerinde domaini çok kolay alırlar. Benim tavsiyem bu domain için değil illa, ama bu şekilde satış yaparken yüksek bir fiyat belirleme çünkü wipo ile almayı tercih ederler ve firmanın isim üstünde marka tescili mevcut mu bir bak mevcut ise dediğim gibi yap. Farklı satış platformlarında uygun fiyata satışa çıkart.

https://online.turkpatent.gov.tr/tra...MSearchServlet