Founders adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hatirlarsan tek uniteddomains yapacak diyordun bizde sana turk firmalarida prereg alir diyorduk sen israrli olmaz oyle sey diyordun simdi noldu gordunmu dedigimiz cikti seninle o zamanlar bu konu yuzunden cok tartismistik
Ben hiçbir zaman tek united-domain yapacak demedim,united-domain bu işte çok iyi dedim. Keza evvelden beri o işi yapıyor. Hatta dedim ki ileride elbette başka firmalar da çıkacaktır ama hiçbiri united-domain kadar başarılı olmadığı gibi (xxx ve co'larda önemli bir başarı elde etmişlerdi) hem de kullanıcının hakkını korumuyorlar. Misal moniker watchlist diyor, herkes aynı domaini watchliste çekiyor, yahu domaini kime vereceksin bazı premium domainleri dağıtıcısı hariç kimse açık arttırma yapamaz keza bu işlem backordera benzese de ilk gelen alır mantığıyla işliyor, kural bu. Firmalar alıp açık artırmaya sunamaz, onu sadece dağıtımcı (misal iki harfli domainler gibi) kendisi satabilmektedir. United-domains bir kişiye verdiği domaini diğerine vermiyor. Godaddy misal şu anda para alıyormuş (burada yazan arkadaşın yalancısıyım), ICANN defalarca açıklama yaptı; pre-register için firmaya para ödemeyin diye, pre-register işlemi bedava yapılan bir uygulamadır. Ancak ve ancak firma sizden sözleşme zamanı para alır(domainlerin halka açılmasına yakın bir zaman) domaini elde ederse para onlarda kalır yoksa paranız kuruşu kuruşuna geri ödenir. Bu da firmanın kendisini garantiye alması demek oluyor, keza adam domaini regleyip buyurun dese, sen de ben vazgeçtim almıyorum dersen o iş yürümez Şu anda pre-register'dan para alanlar bankalarda faizin keyfini sürüyorlar, o firmaların geri ödeme yapıp yapmayacağını bilmiyorum, inşallah yaparlar ya da inşallah domaininizi yakalarlar. Olay bu. Ben united-domains'den bedava pre-register yaptığım dönemde, güvenilir olarak herhangi bir riskiniz yok, ben yaptım siz de yapabilirsiniz diye burada paylaşmış ve anlamadığım bir sürü tepkiye neden olup, üstüne bir sürü kavga etmiştim. Bazı arkadaşlar sanki yaptığım bu paylaşımdan para kazanıyormuşum gibi tepki koymuşlardı anlam veremediğim bir şekilde... Bakın hala dediklerim yanlış hatırlanıyor

Alıntı
Asmodeus bu işin r10'daki öncüsüdür. Bu konuda yorumu veya bilgisi var paylaşırsan sevinirim Kemalcim. (Selamlar)
Ben sadece paylaşım yapmıştım, teşekkürler Yorumum ise şu, bence özellikle web'ler iş görecek, ama firmaların hala bu yeni uzantıların yetkili sahibi olmak için yarışması (web için google bile işin içinde) ve bu işin sarkması, bazı uzantıların gerçekten de iş yapacağının göstergesi olarak görüyorum ben. ICANN'in de ağzının suyu aktı ki, işi sarkıttıkça sarkıtıyor daha ne kadar para alabiliriz diye bakıyorlar.