Backorder için yapmanız gereken sadece backorder işlemini başlatmak. Domain için önce ödemeyi alır ve sizin için domaini yakalarsa tarafınıza iletilir, yakalayamazsa bakiye olarak hesabınıza yansıtılır ödemeniz. Ama Godaddy backorder tavsiye edilmiyor bende kullanmıyorum bu yüzden.

Domaini Godaddy'den aratın ve aramadan sonra Sorry domaininiz.com is already taken. Çıkar ve yazının sonunda "Learn more." linkine tıklayın.

Açılan sayfada "$20.98" ücret ile backorder hizmeti almanız için seçenek çıkar tıklayın ve ödemenizi yapın. Dediğim gibi önce ödeme alıp yakalam işlemi başlatır. Ödeme yaptıktan sonra kontrol panalinizde Backordering menüsünden takip edebilirsiniz.

Not: yerinizde olsam sırf domain godaddy'de olduğu için oradan backorder yapmazdım arkadaşlarında dediği gibi pek beceremiyor. Dynadot veya pheenix.com gibi siteler ufak ve etkili + ucuz fiyata backorder yapan firmalar. Denedim mi ? Evet denedim.

Not1: Pheenix'in Dynadot.com 'dan daha etkili olduğunuda test ettim.
Not2: Godaddy domaini yakalasa bile tdnam.com üzerinden açık arttırmaya çıkarmakta yani isterseniz siz tek backorder yapın Godaddy yine açık arttırmaya çıkartıyor. "https://auctions.godaddy.com/"
Not3: Snapnames ,Namejet , Pool veya Name.com 'da tavsiye edebileceğim backorder firmaları ama pahalı..

Name.com haricinde ki firmalar başkalarınında backorder yapmasına müsade eder ve birden çok başvuru varsa bir tarih belirlenir o tarihte açık arttırma başlar.. Ama name.com ise sadece tek kişiye backorder olanağı sağlar..

Umarım yardımcı olmuştur..