FiberDC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurtdışı veri merkezlerin'e verilen destek ve önem Türk veri merkezilerine de yapılsa hem alt yapı geliştirmek için veri merkezleri bişiler yapmaya calışır hem fiyatları olabildiginde makul fiyatlara cekebilirler.

Kı söyledıgınız fiyatlar' şu durumda yurt dişindada almak hıc mümkün degil.
Ki bizim türk milletimi fiyatın sabit olmasını cok sever ama yurt dişinda doların zırt bırt inıp cıkdıgında kimse şikayetcı olmuyor tabiri cahizse borusu türk firmalarına ötüyor

Sizin aldıgınız fiyatlar güncel paket fiyatları degildir eminimki. türk veri merkezileri de zaman zaman bu tür ciddi indirimler yapıyor.

Şu durumda DGN , MARS , NETDİREKT ,gibi veri merkezleri oldukca başarılı ve halen bir üst seviyeye cıkmak için caba gösteriyor.

Önce gecmişe bakmak gerekır nerden nereye geldı bu sektör'de türkiye kı bu kadar türk firmalarını yerden yere vurmalarına rağmen.
Siz düşünun destek cıkınca neler yapılabileceğini
OVH Sunucularım arasında Güncel olanda var, eski stok olanda var..

Açık konuşmak gerekirse ya %200-300 daha fazla para verip aynı hizmeti alıcam Türkiye'den. Ki bu farkın ciddi bir kısmı benim cebimden gidecektir.
Ya da sunucu sayımı düşürüp kullanıcılarıma verdiğim hizmet kalitesini düşüreceğim.
2 Seçeneğinde pek oluru yok bence

Geçmişe bakıyorum, 2005 yılında Teklan'dan aldığımız 10 Mbit hattın burnumuzdan fitil fitil geldiğini çok iyi biliyorum, hatırlıyorum. Ve şuan gelinen nokta gerçekten takdire şayan. Buna da dediğim birşey yok.

Biz kullanıcılar destek vererek tabii ki verimerkezlerine yön verir, daha iyi olmaya zorlar, daha makul fiyatlar elde edebiliriz fakat bir yere kadar.
Bakın Telecity geldi, geldiği günden itibaren birşeyleri değiştirdi, değiştirmeye devam ediyor. Ve rekabet diğer firmalarıda kendilerini zorlamaya itti.

Yabancı sermaye aşkı ile yanıp tutuşmuyorum ama birşey değişiyorsa, gelişiyorsa ve değişmeye devam edecekse böyle yabancı sermayelere ihtiyaç var. Çünkü Yerli sermaye yetmiyor, yeteri kadar destek ne yazıkki verilmiyor.