HDikmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada pek Türk Milletinin suçu olmadığını düşünüyorum. Yüksek fiyatlar, düşük bant genişlikleri, az trafik insanları kesinlikle yurtdışına OVH'a, Dedibox'a, Leaseweb'e yöneltiyor.

300 Euro'ya taş gibi 7 tane 1 Gbit hatta sahip makinam var, aylık kullanımım sunucu başı 40~60 Tb arasında.
Bu hattı, bunca trafiği böyle komik bir fiyata Türkiye'de sağlasınlar şuan tüm sunucularımı taşırım.

Ben bugünün kuruyla 900 liraya aldığım sunucuları Türkiye'den en az 2500 Liraya alırım. E Bu da ben yemedim buyur sen ye demek..

Fiyatlar biraz bile dengeli olsa kimsenin "fiyatlar denk ama ben gidip yabancıdan alıcam" diyeceğini sanmıyorum. Türk datacenter'larını öyle yerden yere vurduklarını da sanmıyorum.

2015'te tüm dengelerin değişeceğini düşünüyorum, Telecity geldikten çok kısa bir süra sonra tüm sunucuları 100 Mbit bandına çekti ve bizde bundan yararlandık. 2015 Türk internet sektörü için altın yıl olabilir yeni yatırımlarla.
Bizde Fransızları, İngilizleri boşverip bizim güzel verimerkezlerimizi kullanırız..
Yurtdışı veri merkezlerin'e verilen destek ve önem Türk veri merkezilerine de yapılsa hem alt yapı geliştirmek için veri merkezleri bişiler yapmaya calışır hem fiyatları olabildiginde makul fiyatlara cekebilirler.

Kı söyledıgınız fiyatlar' şu durumda yurt dişindada almak hıc mümkün degil.
Ki bizim türk milletimi fiyatın sabit olmasını cok sever ama yurt dişinda doların zırt bırt inıp cıkdıgında kimse şikayetcı olmuyor tabiri cahizse borusu türk firmalarına ötüyor

Sizin aldıgınız fiyatlar güncel paket fiyatları degildir eminimki. türk veri merkezileri de zaman zaman bu tür ciddi indirimler yapıyor.

Şu durumda DGN , MARS , NETDİREKT ,gibi veri merkezleri oldukca başarılı ve halen bir üst seviyeye cıkmak için caba gösteriyor.

Önce gecmişe bakmak gerekır nerden nereye geldı bu sektör'de türkiye kı bu kadar türk firmalarını yerden yere vurmalarına rağmen.
Siz düşünun destek cıkınca neler yapılabileceğini