cwlerde adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu pasaport kayıt işinde kafamda bir soru işareti var yanlış anlamayın merak ediyor soruyorum. Kıbrısda öğrenci olmam nedeniyle belki 2 ayda bir giriş çıkış yapıyorum, bu işin prosedürünü de ana yapısı ile biliyorum. Şimdi bir kişinin 2 yılda bir telefon işletebilme hakkı vardır. Geçici yani evrak Bilgi işlem kuruluna ulaşıncaya kadar yaptıran dolandırıcılar oldu. Birde gerçekten kayıt hakkı ile açım yapanlar oldu fakat 1 -1,5 yıl geçti belki de daha az bir süre geçti 2 yılda bir olan kayıt hakkı süresi dolmadan başka bir telefon açtırdı. Otomatikmen burada size güvenen adam 1 yıl geçtikten sonra telefonu kapandı ve mağdur oldu. Bu sürede kendisini forumda da bulamıyoruz bulsak bile telefonu kullanıma kapandı. Yani anlatmak istediğim nasıl oluyorda tanımadığı birinin 2 yıl boyunca böyle birşeyi yapmayacağına güvenerek yüksek meblağ'lı telefon açtırma işlemine giriyorsunuz. Ya da siz bu güvenceyi nasıl verebiliyorsunuz?

Mobilden gönderilmiştir, yazım yanlışları olabilir...
Hocam bir kişinin 2 yılda bir cihaz kaydettırme hakkı oluyor dogrudur. 2 yil içinde yeni bi cihaz kaydettıremez. Islem é devletten yapıldıysa hele ki o kaydı iptal ettiremez dusuremez başka bi cihazın ımeısıyle degıstıremez.
Yani anlatmak istediğim üzerinde kayıt varsa yeni kayıt yapılamaz sistem hata verir üzerinde kayıt var diye.

C6602 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi