Web service ile connection string yollamak da nedir öyle ya

En başta SQL SERVER hiçbir zaman uzak bağlantıya açılmaz, açılırsa da sonuçları çok ağır olur her şekilde...

Arkadaşa yapması gerekenleri yazdım uygulasın yeter, ekstra bir obfuscating vs uygulamasına hiç gerek yok. Yazdığım bussinessı da kimse görmesin gibisinden bir düşüncesi varsa onu bilemem, RedGate'in güzel bir uygulaması var o isteği için de. Bir de SSL üzerinden data transferi yaparsan arada hiçkimse sniff edecekleri kodları bile çözemez, bunun kısa dönemde imkanı yok; basit bir kodun çözülmesi bile yıllar alabilecekken süre açısından baktığımızda bunun da imkansız olduğunu söylebiliriz. Arkadaşın yapacağı tek şey web service ya da WCF service yazıp, uygulamasının içerisindeki tüm sql bağlantısı içeren methodları bu service üzerine aktarıp sonra da uygulamasından gerekli oturum güvenliğini sağladıkdan sonra bu methodları call etmesi hepsi bu kadar basit...

Farklı programlama dillerine de yönelmeye gerek yok, C# .Net is everyting...

Siz gerekli kod standartlarını sağladıkdan sonra onu gizleyeyim bunu gizleyeyim derdiniz asla olmuyor
Önyargılı olmanın tam kavramını gösteriyorsun şu mesajla.
Birincisi bu soruyu sorduğuna göre profesyonel değil, ikincisi hazır bir sistemi web servise uyarlamak yeni birisi için işkence, üçüncüsü hala abartıp wcf e getirmişsin konuyu. o konu sana basit bana basit.
bana kalsa wcf data services ile entity framework'ü birleştirip hiç method vs kasmadan sunucu tarafında çok az kod yazıp birebir database e bağlanıp veri iletişimini sağlatırım. Ne webmethodlarla uğraşırım, ne wcf de interface kasarım ne konfigurasyon yazarım. WCF' e de basit auth mekanızması da koydum mu yaklaşık 10 dk da bütün db yi dışarı servis olarak açarım. Ne oldu? Senin uzun uzun anlattıklarını çok basit bir şekilde yaptım.
Şu ülkede karşısındakini küçümsemeye çalışan programcılardan bıktım artık. 8 senedir hala saçma salak muhabbetler dönüyor ve bunlara katlanmak zorunda kalıyorum. Herkes kendini bir halt sanıyor. Önce karşındaki adamın bilgisini ölç. Arkadaş ilk 3 mesajda durumu çok rahat aktarmış.
Web servis bilse gelip buraya sormazdı zaten. Zaman harcamaya bile değmezdi.
"C# .Net is everyting" şu cümlede olayı bitiriyor zaten. Çocuklarla muhabbet etmiyeyim diyorum ama hep yeniliyorum kendime.
Ha bu arada, sql server ın yönetimini bilip tcp/ip yönetimi konusunda iyi ve firewall hakkında bilgiliysen öyle bir dışarı açılır ki aklın durur... Her şey localhostta çalışıyor mantığıyla iş yapan acemi programcıların korkusudur database'i dışarı açmak. Neyse daha çook yolun var programlamada.
http://www.csharpnedir.com/forum2/
burda bunları çok tartıştım moderatorlük yaparken. Aynı nick orda da geçerli...
edit: bu arada sql server nereden çıktı? mysql istiyor arkadaş. mysql i dışarı açmak sql server ı dışarı açmaktan daha zordur. my.conf dosyasını oynayacaksın ip yi değiştirip binding i dışarı vereceksin. sql server daki gibi iki üç tıklamayla yapılacak bir şey değil. linux sunucuda tutuyorsa daha da beterdir...
daha db yi bilmeden atıp tutuyor bir de