dediklerinizde haklısınız.
Fakat her ne olursa olsun, google 200 farklı kritere göre arama sonuçlarını şekillendiriyor. (bunu söyleyen arama motoru takımından bir türk- Murat Yatağan)
Sanırım bugünlerde yeni bir güncelleme yapıyor google. Dün benim başıma geldi. İçinde birsürü p.orno link bulunan rakibim, sıralamada benim önüme geçti. Sitesi kötü, hizmeti kötü, kısaca herşeyi ile kötü bir site. Benim taktiğim bu gibi durumlarda beklemek ve sakin olmakta yana oluyor. Genelde de hep zamanla düzeliyor bu gibi durumlar...
Sizin durumunuza gelince;
Belki adamlar çok çalışmıştır ve benzersiz içerik oluşturmuşlardır, bu yüzden dolayı sizden öndedir
Belki adamlar hacklink almıştır, geçici bir süreliğine yukarıda kalacaktır
Belki rakibiniz otoriter ve uzun zamandır açık olan bir sitedir
Belki sizin siteniz çok yenidir
Belki sizin siteniz ziyaretçiler için yeterli değil veya çok güncel tutulmuyor
Belkide bunların hiç birisi değil...
Her zaman söylüyorum gene söyliyeyim;
Projeleriniz uzun soluklu olsun. Düzgün olsun. Gelen ziyaretçileri sitede tutmak için elinizden geleni yapın.
Evet belki kısa vade içerisinde sizden daha başarısız olduğunu düşündüğünüz rakipleriniz sizin üzerinize çıkabilir. Ama uzun vadede sizin yüzünüz gülecektir.
Tabi rakibinizinde çalışma şartları, sizinle aynı olmamalı...
Kimsenin bir site için ne kadar emek harcadığını bilemeyiz... Bu sebepten üstünüzdeki siteleri çok takmayın derim.
Google dün olduğu gibi yarında algoritmalarını değiştirecek. Sıralamalar hep değişecek. Bu dediğiniz olay hep gerçekleşecek... İşte bu yüzden çok da takmamanız gerekiyor...