Asam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar bir konu paylaşmak istiyorum. Bir arkadaşım 2007 yılında sevdiği müzikleri youtubeye yüklemiş ve neredeyse bazı videoları 1 milyonun üzerinde izlenme almış. Bende youtubenin para kazanma özelliği olduğu söyledim ve hesabının adsenseye bağladım çok iyi ve havadan para kazanınca hesaba para yatmış. Bu para acaba helal mi diyor ben yemem dedi, çünkü izlettiği videolar Cengiz Kurtoğlu gibi sanatçılara ait. Sonuçta bu sanatçıların izni ve hakkı alınmadan yayınlanıp para kazanılıyor. Kul hakkına girmez mi?
bencede din adamına danışın ama benim görüşüm kendimden yola cıkarak anlatayım ben Kötü bir şey yapmıyorum videoları alıp kesip bicip yayınlıyorum veya komik yayınlanmış diğer sitelerdeki icerikleri paylaşıyorum yani bu video internete düşmüş paylaşılıyıor insanların daha cabuk ulaşmasını sağlıyorum bunu yaparkende kendi cıkarlarımıda gözetmem gerektiği icin para kazanıyorum yoksa eskidende youtube video yüklerdim,bu işten para kazanmam bu işi para icin sürdürmeme sebeb oldu.vine,ask.fm gibi yerlerde veya facebookta insanlar kendileri paylaşıyorlar bir zorlama yok + size videodaki benim dese siz kaldıracaksınız zaten vede millet popi,ünlü olmaya çalışıyor yardım ediyoruz bu halka hizmettir bence esrar satmıyoruz uyuşturucu satmıyoruz milleti dolandırmıyoruz sadece ya ek gelir elde etmek icin yada ihtiyaclarımızı karşılayabilmek icin yapıyoruz.tabi genede bu benim görüşüm din adamı değilim etik ahlakımdan yola cıkarak yaptım bu yorumu veya etik ahlakımda yoktur bilmiyorum yani o yüzden ince düşünecekseniz ciddi anlamda bilgili kişilere danışın. bu sadece benim yorumum,görüşüm.