ögrenci işlerindeki dosyalar tarih biter bitmez rektörlüge aktarılmıyor. o aktarılma süresi boyunca insiyatif alarak sizi araya katabiliyorlar. onun dışında okul sekreteri ile aran iyiyse yapamayacagın bişey yok. mesela benim staj tarihim yeni döneme denk geliyordu. sekretere rica ettim 1 ay önceki tarihi attırdık. diğerleride onayladı. burası türkiye herşey mümkün
Söyledikleriniz kısmen doğru ama eğer harç yatırmak için sistem kapanmışsa öğrenci işleri müdahale edemiyor. Mutlaka belli bir süre tanıyıp sistemi açık tutuyorlar. Yalvar yakar gidip kayıt ettirebiliyorsunuz ama dediğim gibi rektörlüğün müsade etmesi gerekiyor.
askerlik problemin varsa kayıt yaptırmasan da okuldan geçmiş dönemlere ait öğrenci devam belgesi iste, şubeye gitme zorunluluğun varsa ( her hangi bir polis uygulamasına takıldıysan şubeye gitmen için kağıt verdilerse ) o belge ile tecil ettirebiliyosun askeriye harc yatırıp yatırmana bakmıyor o belgede ki hangi dönem de öğrenci olduğun önemli, 2013-2014 döneminde öğrenci olduğun yazıyorsa tecili yapıyolar, eğer 2014 den daha önceyse, okul ara dönem de kayıt yaptırıp tecil ettiricem yada bu dönem dersim yok o yüzden kayıt yaptırmadığımdan okul belge vermiyor gibisinden birşeyler söylersen geri gönderiyorlar öyle hemen alma gibi durum olacağını sanmıyorum.
Aynısı benim de başıma geldi. Benim de askerlik kağıdım geldi. 2. dönem harcını iki sene üst üste yatırmadım. Sadece 1. dönem yatırdım askerlik şubesine de gitmedim. Zaten her işi okul hallediyor. Ama 1. dönem harcınızı yatırmazsanız o dönem öğrenci olmadığınız gözükeceğinden askerlik yoklaması olabilir. Arkadaşın dediği gibi dersim yoktu bu dönemden gibi bir mazeretle paçayı kurtarabilirsiniz ama o da askeri personelin insafına kalmış bir şey.