Omedio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani şu yazılanları okuyup güleyim mi ağlayayım mı şaşırdım. Eziklik diyenler çıkmış, eziklik sizin içinizde. Milyon indirilme garantisi versinler en kralını yapayım diyen çıkmış, komedi. Baskı var diyenler çıkmış, yorum bile yapmıyorum.

Arkadaşlardan biri durumun temel noktasını yazmış zaten; tembellik.

Hayatını köy kurnazlığıyla geçirmeyen kişiler her ortamda "üretebilir" arkadaşlar. Bir kere R10 camiası içinde emek harcamak nedir bilmeyen binlerce kişi var. Tek yaptığımız araklamak. Makalesi olsun, kodu olsun, grafiği olsun, teması olsun.. Olsun da olsun. Hep kısa yoldan köşeyi dönmek peşindeyiz. Buradaki yorumlardan ötürü R10'dan bahsediyorum.

En kral application'ı yazarmış.. Bak bak.. Yaz o zaman, yaz ve de ki "ulan ben bunu bunu yaptım, şu kadar özgün bir olaya bu kadar emek harcadım alın sonuç ortada". De ki biz de "adam haklı beyler" diyelim. Var mı bir örneğin? Yok. En sevmediğim insan tipi.. Yazan arkadaş, bireysel olarak üzerine almasın, bu durum bir çoğumuzun içinde az ya da çok var. Bahane dışında hiç bir şey üretmiyoruz. Acı ama gerçek.

Düşünce özgürlüğümüz yokmuş, bak hele. Sanırsın milyon tirajlı gazetelerde politika üzerine köşe yazısı yazıyor. Güzel kardeşim, o kıçı kırık kuşu yapsan hükümet kapına dayanıp "bu nasıl gaga ***, gel bakalım içeri" mi diyecek?

Milyon download taahütü isteyen bir başka arkadaş var. Garanti etseler en kralından oyunu çakarım Android mağazasına diyor. Ama "uğraşçakmış, burası Türkiyeymiş, tutmazmış". Güzel kardeşim, her attığımız adım bizi ileri ya da yukarı taşımıyor bu hayatta. Bebekken o adımlarla yere kapaklanarak öğrenmişiz yürümeyi, hayat böyle. Fakat şunu unutma, tembelliğinden mi bilmiyorum ama imlana, büyük harf küçük harfine, noktalamana, cümle yapına dikkat etmeden 39 kelimelik tarzanca bir şekilde anlatmaya çalıştığın zaman kimse dediğini anlamaz, seni de ciddiye almaz.

Oyunun adı ecnebi dilindeymiş diye kötüleyen kardeşim; sana ne desem boş, önce ufkunu genişletmen lazım. Globalleşme üzerine 3-5 vakit buldukça oku.

Hayır sana ne kardeşim? diyenler çıkacak biliyorum haklılar da. Ukalalık maksatlı algılarsanız şu söylediklerimi diyecek bir şeyim yok. Ama yok, beni bir abiniz gibi görürseniz o zaman içinizde birşeylerin biraz olsun kıvılcımlanacağını düşünüyorum.

Bir çoğunuzun yaşı genç, vakit ve heyecan konusunda çok çok şanslı durumdasınız. Kiremit tozunu pul biber olarak çakamaya da çalışabilirsiniz, iki üç satır kod yazarak (ama yazarak) dünyayı farklı bir hale de koyabilirsiniz.

Tercih sizin.
Oyun dünya çapında oynansın diye adını İngilizce yapmanın anlamı yok.
"Dünya dili İngilizce'dir" zihniyetindeyseniz , Oktay Sinanoğlu kitaplarını okumanızı öneririm.

Başlıkta bahsedilen oyun Türkler tarafından yapılmış olsa ve adı Türkçe olsa emin olunki bu kadar popüler olmayacaktı.

Sebebide bu işte bize hep eziklik aşılanmış.
Siz yapamazsınız , bırakın biz yapalım.Bırakın canım Türkçeyi falan dünya dili İngilizcedir diye iyi yedirilmiş.

Burada tezat oluşuyor.
Türkçe yaparsan kimse sallamaz , İngilizce yaparsan kimse itibar etmez.

Adamların elinde büyük güç var.
Medyayı al eline yılan oyunu yaz günde 50.000 değil 100.000 dolar kazanırsın.

Bu kadar uzun yazmışsınız , o yorum saçma bunu diyen saçma diye.Olmaz demek kolaydır nasıl olur siz ondan bahsedin ?