Tebrik ediyorum Samet'i ve başarısını sürdürmesini diliyorum. Gerçekten kaliteli bir yayın yapıyor, umarım bunca verdiği emeği saygısızın biri çıkıp harcamaz. 2012 yılında bende aynı kelime üzerinde kaliteli bir yayın yapmaktaydım fakat yüksek miktarda anti backlink saldırılarıyla karşı karşıya kaldım. Bildiğiniz üzere zaten sektörde çoğu kişi aynı durumdan şikayetçi durumda bu konuları şu an burada açmak istemezdim, bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. SEOZEO aynı şekilde, SEOENGINE aynı şekilde en çok bu iki girişim engellenmek istendi ve engellendi, operasyonlar amacına ulaştı. Henüz bunu inkâr eden bir insan görmedim. Bilinçli olarak ülkemizin yüksek marka potansiyeli oluşturabilecek SEO platformlarına saldırmayı seviyoruz. Aslında kendi ülkemizin SEO değerini yok ediyoruz. Her neyse. Daha adını sayamadığımız bir çok web sitesi bazıları hakkıyla o konumu haketti, bazıları haketmeden o sıraları gördü. Bazı arkadaşlar diyebilir; Anti backlink saldırısı alan diğer web siteleri neden o durumdan etkilenmiyor? Bu da saldırıdan etkilenen sitelerin altyapısının sağlam olmadığının bir göstergesi olabilir. Anti saldırılardan etkilenen web sitelerinin sahiplerindede mutlaka hata olabilir. Sonuçta hiç birimiz kusursuz değiliz, kusursuz olmaya çalışabiliriz. Demek istediğim SEO sektörü sürekli değişken bir sektör bunu hepimiz biliyoruz, her sene mutlaka bir çok faktör değiştiriliyor. O insanlarıda aslında fazla suçlamamak lazım. Bugün bu tablo, 1 yıl sonra farklı bir tablo olabilir. Her sene bahsettiğimiz anahtar kelimede bir çok değişiklik meydana geliyor. Sonuç olarak, ciddi ve uzun bir yazı yazdım. Ayrıca hazır bu konuya yazmışken bir konuyada açıklık getireyim. Bazı arkadaşlar beni milyarder falan sanıyor, yok öyle bir durum. Kaldı ki henüz kimseye SEO hizmeti vermiyorum, şunu da değineyim: Anti backlink saldırısını yaşamadan önce bahsi geçen anahtar kelimede 1. pozisyona yükseldiğimde de seo danışmanlığı vermemekteydim hatta r10 üzerinden tanıştığım ortağımla ayrılmak zorunda bile kaldık. Kısa süreli bir başarı hikayesi, kısa süreli bir deneyimde olsa akılda kalıcı iyi bir yıl oldu. Bazı durumlarda ne yazık ki şartlar eşit olmuyor, oyunu kuralına görede oynasanız bir kaç kişi çıkıyor sizin emekleriniz ile hiç düşünmeden oynayabiliyor olası bir durum. Anti backlink saldırısını gerçekleştiren insanda umarım bu yazıyı okur ve yüreği birazda olsa sızlar. Empati yapmadan hiç bir şeyi anlayamaz ve çözemeyiz.
Son olarak,
Umuyorum ki, Samet başarısını uzun süre devam ettirir. Kaliteli bir blog'u var. Kendisini buradan tekrar tebrik ediyorum