Bu konu defalarca konuşuldu tartışıldı. Cevabı da oldukça basit. Dünyanın neresinde olursanız olun hesabınıza düzenli bir para geliyorsa ve bu dikkat çeken bir paraysa (bazen dikkat çeken bir rakam olmasına da gerek kalmıyor, başıma geldi) vergisini ödemek zorundasınız. Ödemezseniz vergi kaçırmış olursunuz ve kesilen cezalar ile çok daha fazlasını devlete geri ödersiniz.

Devletin sizin banka hesaplarınızı incelemesi için manuel işlem yapmasına gerek yok. Tüm banka hareketleriniz zaten maliye tarafından gözlemlenebiliyor.

Benim önerim, eğer sabit 2 bin tl ve üzeri bir geliriniz varsa şahıs şirketi kurun ve gelen paraya Google adına KDV'den muaf fatura kesin. Gelir vergisi kanununa göre gireceğiniz yüzdelik dilime göre en düşük %15, en fazla %35 vergi ödersiniz. Giderleriniz için fatura alırsanız da bu giderleriniz size daha az vergi ödemenizi sağlar (elektrik, telefon, su, market alışverişi vs faturası)

Hesabına düzenli olarak 100 TL giren biri de vergi denetimine takılabilir, 100 bin lira giren de takılmayabilir. Bu tamamen denetime girip girmemeniz ile alakalı bir durum. Belki de şans, belki de başka birşey bilmiyorum... Bana 6 sene önce hesabıma giren 500 TL'nin hesabı sorulmuştu önemsememiştim (açıklama kısmında xxx satış bedeli yazıyordu, bilmiyorum ilgisi varmıdır) ve 180 TL civarında bir vergi cezası ödemiştim gecikmeleriyle geçen sene. Dolayısıyla riske girmemek için KDV'den muaf bir fatura düzenleyerek gelen tüm adsense ödemeleri için google'a fatura kesmenizi öneririm. Tartışmaya açık bir konu değil malesef. Her an denetim olabilir. Bu tarz konular çok fazla açıldıkça başımız yanacak diye endişelenen arkadaşları ise hiç anlamıyorum. Maliye zaten kime ne para giriyor denetleyebilir. Bunun için uyarılmaya ihtiyacı yoktur.