Benim ingilizcem şuan gayet iyi seviyede. Biraz gramer temeliniz varsa ilerletmek size kalıyor zaten. Benim yaptıklarım şunlar:
Kulaklıkla dizi izlemek
Yabancı forumlar

Kulaklıkla dizi izlemek:
Yabancı dizileri Türkçe altyazılı, İngilizce olarak izliyorum. Şuan İngilizce altyazılı olarak da izleyebiliyorum gerçi. Kulaklıkla kelimeleri kaçırmıyorsunuz, ve özellikle aksan olmayan bir dizi seçerseniz size kelime kalıpları, günlük kullanımda sıkça karşımıza çıkan şeyleri öğretir. Örneğin siz biryere gitme işini sürekli "go" ile anlatırken, diziden "heading" ile kullanımı da öğrenirsiniz.
I am going to school > Okula gidiyorum
I am heading to school > Okula doğru gidiyorum

Çok basit bir örnek verdim, ama dil öğrenmek için mutlaka yabancıların kullandığı, kurduğu cümlelere bakın derim.

Yabancı forumlar:
Yine aynı örnek, günlük kullanımla ilgili bir sürü kelime öğreniyorsunuz. Burada sözlük de kullanabilirsiniz tabi.

Ve bütün bunları yaparken aslında yabancıların yazdığı şeyleri okuduğunuz/dinlediğiniz için, hem okunuşları çözüyorsunuz, hem de inanılmaz derecede kelime öğreniyorsunuz. Çünkü bunları yaparken bilmediğiniz kelimelere de bakarak veya altyazıdan çıkarım yaparak yeni kelimeleri de hazinenize katmış oluyorsunuz.
Gramer temeliniz varsa gerisi böyle gelir diye düşünüyorum. En azından kendi açımdan getirebildim.

Katılabilirsiniz, katılmayadabilirsiniz, ben böyle düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.