Şimdi dvixplanet antikor başlıklı usenet makalesinden biraz bişiler öğrendim diyebilirim ben olayın yükleme kısmıyla ilgileniyorum kendi yapmış olduğum dvdrip.x264 leri ilk olarak türk trackerlarda yayınlamayı düşündüm ancak malum türk kullanıcısı türkçe dublaj türkçe alt yazı arasında sıkışıp kalmışlar adam hala torrent terimlerinden uzak ya sadece ayda bir dvd ripleyeceksin yada yabancı içerikleri ripleyeceksin ikisinin arasında kaldım daha sonra yabancı halka açık torrent sitelerine yöneldim kickas bunlardan en güzeli ancak torrentte şu sorun var rip yaptıktan sonra kaynak olmak zorundasın yağni yine seni bağlayan bişiler var büyük trackerlara upload yapmak imkansız çoğu kapalı bu özellikleri şimdi ya ftp gurubu kuracaksın bunun içinde yeteri bilgi birikimi yok malum bu guruplaşmanın terminalojisini bilmiyorsun yağni gelip torrent sitesi senin ripini kendi sistemine ekleme imkanı yok tek seçenek usenet kalıyor usenet gidip upload hesabı aldım 2 dolar ödedim ömür boyu kullanılıyormuş ancak usenette şöyle bir sıkıntı mevcut ücretli olması ve hızları çokta yüksek değil

Bence torrent siteleri paylaşımları burda söylenmemiş olan irc sunucularından alıyor olmaları şu linkte irc dosya paylaşımı hakkında bir makale yazdım https://www.r10.net/uploading-isleri/...-ucretsiz.html irc konusunda az çok bir bilgi sahibi olabilirsiniz bence olay aslında çok basit okadar fantazi yaratmaya gerek yok biraz torrent sitelerini araştırırsanız çoğunun kendi irc odası vardır ve burdan kendi riplerini paylaşırlar usenet ücretli olduğunu düşünürsek ( tabiki tam olarak yükleme dışında usenet dosya ağında kendi kurulum sunucularla sınırsız dosya indiriliyormu bilmiyorum) irc ücretsiz olması daha bir yüzüme sıcak geliyor ByTriSLaSiS abi usenet hakkında program yazmak yerine irc hakkında yazsa baya bir olay olur marez piyasasında HEM saniyede 20 mb ile dosya indiriyorsunuz hemde bedava

ben irc hakkında yazılımsal anlamda bişi bilmiyorum tabiki çoğu uploader bildiğini sanmıyorum bu irc hakkında (xdcc) araştırma yaparken biraz derinlere indim galiba ilk elden sunumların olduğu irc serverlara ulaştım ancak bana genel odaya gitmemi söylediler şu an ilkelden DVDR bir gurubun sunumlarını takip ediyorum

Bu konulara ulaşmamda ufkabakan abinin büyük yardımları oldu onun dosya kaynakları hakkındaki kısıtlıda olsa yorumları beni irc bulmama neden oldu