Kendim ingilterede yasiyorum, avrupa ulkeleri arasinda yasanabilir en iyi ulke diyebilirim. (sosyal haklardan dolayi)

fakat aklimda asagidaki ulkelerden birine yeslesmek var, ulke siralamasini en cok yeslesmeyi istedigim ulkeye gore yapiyorum.

1. Yeni Zellanda ( dogasi icin en cok istedigim ulke fakat orda yasayan kuzenim yasamin pahali oldugunu soyluyor, kendisi daha once ingilterede yasadigindan kiyaslama yapabiliyor ve sosyal haklardan dolayi ingiltere daha iyi diyor.)
2. Avusturalya ( yine dogasi icin ve genis is imkanlari icin orda da yasayan bir hayli akrabam var gayet memnunlar, yani ne kadar is o kadar ekmek mantigi var orda.
3. Canada ( Bu ulkede yasayan akrabalarim israr ile buraya gel yerles diyorlar, sosyal haklari ingilterenin de uzerinde biliyorum.

Kendin ingiliz vatandasi oldugumdan bu 3 ulkeyede zorluk cekmeden gidip yerlesebilirim, fakat ingilterede tahminim 3 bin uzeri akrabam var, abarti gelebilir fakat sulalemin yuzde 70 i bu ulkede yuzde 20 civari diger ulkelerde geri kalan cok az sayida yaslilarimiz ise turkiyede yasamaya devam etmekteler.

size ise tavsiyem ingilizceniz iyi derecede ise sirasi ile tavsiye edebilecegim ulkeler sunlardir.

1. Canada - sosyal haklarinizdan dolayi zorluk cekmezsiniz.
2. Ingiltere - yine sosyal haklardan soz edecegim, fakat bu ulke her gecen gun bitiyor ve yasanilmaz bir yer oluyor.
3. Avusturalya - uzum baglarinda bol bol uzum keser sakin bir hayat yasarsiniz
4. USA - yasam hizli ve zordur, yolunu buldugunuzda kisa surede koseyi donebilirsiniz.
5. yeni zellanda - ne yapacagim ben parayi pulu bana guzel bir yasam lazim diyorsaniz burasi ideal bir ulke, guzel bir iste guzl rakamlarda kazanmak mumkun tabiki.