Yanlış anladınız benim demek istediğim bir hiç uğruna 4 yıl feda edemem demek istedim.
Hocam lisemde ne adam gibi akademik bilgi var nede teknik bilgi.Bu neredeyse tüm meslek liselerinde olan bir problem ve benim şuan için buna müdahale etme düzeltme imkanım yok.
Ben dediğiniz gibi yaptığımda evet belki o üniversitede 2 yıl boyunca çok çalışarak iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine dikey geçiş yapabilirim ama kayıplarıma bakacak olursak;
Hem 1 yıl daha az eğitim alacağım.(Onlar 2 yıl eğitim almışlarken)
Hem 2 yıl her türden öğrencinin bulunduğu bir okulda okuyacağım. (yanlış anlaşılmasın kimseyi aşağıladığım,yargıladığım yok sadece amacı olmayanda o üniversitelerde olanda)
Hemde 2 yıl lisede yarım,yamalak eksik bilgi alacağım.
Bilmiyorum meslek lisesi çıkışlı mısınız ama sırf kız öğrenci sayısı az olması bile büyük bir problem iken bunlara ders saati miktarı,atölyelerin saçma sapan konuları ve kuralları gibi bir çok durum söz konusu ne yazık ki
benim 2 lise diplomam var. ben 2 yıl programcılık okudum, dgs'ye çalışmadığım halde iyi bir puan aldım ama mühendisliğe yetmedi tabi. şimdi bilişim sistemleri yüksek lisans öğrencisiyim. iyi kötü bir şeyler okuyoruz. çalışırsan olur, çalışmadan hiçbir şey olmaz.