Merhaba arkadaşlar.
Bugün tatilin son günü olması sebebiyle bir karar vermem gerekiyor.Anadolu teknik lisesinde 11.sınıf bilişim okuyorum.Ortaokulda derslere önem vermediğimden bu durumdayım ne yazık ki.

Arkadaşlar ben teknik liseye giderken büyük umutlarla gittim.(Bir çok abimin-ablamın düz lise bul ona git demelerine rağmen)Ailemde düz lise taraftarı değildi.Gerçi konu düz lise değil düz liselerde de değişen tek şey erken çıkış saatleri.

Benim bir ilgi alanım var o da bilgisayar/elektronik.Yazılım işini oldukça sevdim.(Henüz hem öğrenmeyi sevmediğimden hem şartlardan dolayı doğru dürüst bir bilgi birikime sahip olamadım).İyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Hemde çok iyi bir üniversitede okumak istiyorum ki basit şeylerle aşırı derece vakit kaybedilmesin.

Ben okula sabah 8 de gidiyorum akşam 5'te geliyorum.Ve bu kadar saat yoğun bir ders saatine rağmen gördüğümüz öğrendiğimiz bilgi ne yazık ki çok kısıtlı.(Bunun sebebi hem öğrencilerin ortaokul bilgi seviyelerinin düşük olması - ki bende öyleyim- hem de kimisinin okul umrunda olmaması ek olarak birde sosyal ortam anlamında kötü bir ortam olması ve hafta içi sosyal yaşam şansı kalmaması gibi bir çok sebep var.)

Ben ilk önce bu okulda okurken bir düzenli çalışma programı hazırlayıp denemeye çalıştım.Ne yazık ki bedenim kaldırmadı.10 saat boyunca gürültü içerisinden gelip evde ders çalışmaya çalışınca ve çalışamayınca rakiplerimden ne kadar geride olduğumun farkına vardım.Hem akademik anlamda bu kötü bilgi seviyesinin yanında insan lise hayatı boyunca karşı cinsle ilgilenmek,gezmek ve karşı cinsle arasında bir sevgi tatmayı isterken hem cinslerinin kaynadığı bir okulda,sınıfta bulunmak beni sinir ediyor.Aynı zamanda sırf okul sebebiyle yapamadığım sporda cabası Bu sebeple benim için en mantıklı çözüm yolunun açık liseye geçmek olduğu kanısına vardım. İnternette ders anlatımlarıyla ilgili bir çok site buldum.(Teknofem,lisego,ekolhoca,inekle)

Günde disiplinli ve doğru bir şekilde 4-5 saat ders çalışma sonunda (konu+test şeklinde) yine yazılım çalışacak,spor yapacak ve daha bir çok alanla uğraşabilecek vaktim kalıyor.Ki en önemlisi ben mutlu olacağım bence bir insanın hayatında her anlamda başarılı olmasına sebep olacak en önemli şey psikolojisidir.Öfkeyle,sevmediğimiz bir şeyi yaparken,yapmak zorunda olurken nasıl başarıyı bekleyebiliriz ki?