Çok genelden bakmışsınız.Türklerin avrupada hangi sıfatlar ile anıldığının benim yazdıklarım ile alakası yok.
Siz nasıl polonyaya gittiyseniz , bizde bir yerler görmüşüzdür ki yazıyoruz burada.
( Romanya' ya gitmedim. )
Konuyu uzatmaya gerek yok. Ben tekrarlıyorum bükreş , tiran , atina vs. vs.
Balkan ülkelerinde ve eski doğu bloğu ülkelerde en yaşanır yerler genelde başkentlerdir. Onlarda bir izmirin , bir istanbulun yanından geçemez.
Başkentleri at , diğer şehirleri çok ahım şahım yerler değildir.
Hayat standartlarına enflasyon olayına girersek , hayat onlara göre pahalı değil ancak siz türk lirasını baz alarak hesaplayın. Bu gün 500 Euro dedikleri para 1500 TL ; bunu unutmayın.
Yani hayat orada daha ucuzmuş diye giderken , mutlaka araştırın öyle gidin.
Burada ben yazarım , bir başkası yazar ; bunlara güvenerek gitmeyin.
Yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan , bu işin prof.ları var mutlaka danışın.
Öyle pm atıp , pm almayla burada 2 paragraf yazarak ülke tanıtılmaz veya okul okumaya gidilmez.
En önemlisi akıllı olun , yurt dışında okuyacam diye 5 para etmezler yerlerde kendinizi heba etmeyin. Meslek sahibi olacağım , diploma alacağım diye çırpınmayın. İyi eğitim alabileceğiniz ülkeleri , üniversiteleri seçin.
Adı sanıl duyulmamış yerlerden uzak durun.
( Almanya , İngiltere , Amerika , Kanada , Rusya En iyi eğitimleri ve iş fırsatlarını bu ülkelerde bulabilirsiniz. )
Herkesin kendi bileceği iştir. Ben sadece kendi fikirlerimi yazdım. Lütfen alıntı yapıp , yazdıklarıma karşılık vermeye veya beni yanlış çıkartmaya çalışmayın.
Son olarak üniversiteye gelecek öğrenciler dil için gelmicekler ayrıca meslek sahibi olarak mezun olucaklar.
Ben bildiklerimi ve düşüncelerimi yazdım , sizde bildiklerinizi ve düşündüklerinizi yazın insanlar farklı fikirleri okusun , tartışmaları veya atışmaları değil !
Gitmediğiniz ülke hakkında kuşbakışı yorum yapmak biraz saçma değil mi ? Ayrıca 5 para etmez dediğiniz üniversiteler devlet üniversitesi olup diplomaları tüm AB ülkelerinde geçerlidir.
Ayrıca ben 3 yıldır Romanya'da yaşıyorum ve eğitim danışmanlığı yapıyorum birçok öğrenci götürdüm memnun kalan oldu ailevi durumlarından dolayı geri dönen oldu o ayrı bi durum.
Almanya'da , İngilterede, Amerika'da ne kadar okul fiyatlarını siz biliyormusunuz ? Zaten o kadar parayı verebilseydik emin olunki oralarda üniversite okurduk. Farkındaysanız S.S.S 'de ekonomik ve ucuz dedim orta bütçeli ailelerin çocuklarını üniversiteye göndermesi için ideal ülkelerden birtanesi.