Sfenky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
katılmim katılmim diyorum, bak gezdiğim ülkelerden bazılarını söylim polonya varşova 1,7 milyon bütün türkiye ekonomisini 20iyle çarpar hani avrupa battı diyorlar ya avrupayı ayakta tutan bir şehir ve inan bana hırsızlık yok hile hurda yok rüşvet yok pasaportum türk olsada çıkarıp masaya koydu mu oo dostlarımız gelmiş diyorlar bu kadarda seviyorlar ama polonyalı bi hatun gelsin bakim adanaya noluyo anladın ? refah seviyesini konuşuyoruz şu anda dimi inan bana istanbuldan daha güvenli gezersin sokaklarda hadi sen avrupadan 1 ülke söylede ben sana orayı anlatim romanyada dahil

dipnot : insanlar uçarak gidiyorlar romanyaya zaten avrupa bizi alma peşinde değil ki biz uçarak gidiyoruz, napiyoruz biliyor musun 10 kişiden 9 u kapkaççılğa başlıyor esrar işine başlıyor ee şimdi suçlu ülke mi ? bozmadığımız bi ülke söyler misin ya bak mesela berlin almanlar sokakta gördü mü pis türkler diyor niye acaba ya ben bir memleket bilmiyorum ki adımızı kötüye kullanmayan abi TÜRKÜM diyorum adama adam diyor sevmiyoruz sizi ben anlatana kadar her türk aynı değil dinleyen kim
aha belarusun vizeleri açılacak bak sana söylüyorum arkadaş bütün abazalar orada 2 ay sonra türkler hakkında neler söylicekler izle.

havadan duyma işte herşey herşey o öyleydi bu böyleydi. hey gidi.

Çok genelden bakmışsınız.Türklerin avrupada hangi sıfatlar ile anıldığının benim yazdıklarım ile alakası yok.

Siz nasıl polonyaya gittiyseniz , bizde bir yerler görmüşüzdür ki yazıyoruz burada.

( Romanya' ya gitmedim. )

Konuyu uzatmaya gerek yok. Ben tekrarlıyorum bükreş , tiran , atina vs. vs.
Balkan ülkelerinde ve eski doğu bloğu ülkelerde en yaşanır yerler genelde başkentlerdir. Onlarda bir izmirin , bir istanbulun yanından geçemez.

Başkentleri at , diğer şehirleri çok ahım şahım yerler değildir.

Hayat standartlarına enflasyon olayına girersek , hayat onlara göre pahalı değil ancak siz türk lirasını baz alarak hesaplayın. Bu gün 500 Euro dedikleri para 1500 TL ; bunu unutmayın.
Yani hayat orada daha ucuzmuş diye giderken , mutlaka araştırın öyle gidin.

Burada ben yazarım , bir başkası yazar ; bunlara güvenerek gitmeyin.
Yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan , bu işin prof.ları var mutlaka danışın.
Öyle pm atıp , pm almayla burada 2 paragraf yazarak ülke tanıtılmaz veya okul okumaya gidilmez.

En önemlisi akıllı olun , yurt dışında okuyacam diye 5 para etmezler yerlerde kendinizi heba etmeyin. Meslek sahibi olacağım , diploma alacağım diye çırpınmayın. İyi eğitim alabileceğiniz ülkeleri , üniversiteleri seçin.
Adı sanıl duyulmamış yerlerden uzak durun.
( Almanya , İngiltere , Amerika , Kanada , Rusya En iyi eğitimleri ve iş fırsatlarını bu ülkelerde bulabilirsiniz. )

Herkesin kendi bileceği iştir. Ben sadece kendi fikirlerimi yazdım. Lütfen alıntı yapıp , yazdıklarıma karşılık vermeye veya beni yanlış çıkartmaya çalışmayın.

Ben bildiklerimi ve düşüncelerimi yazdım , sizde bildiklerinizi ve düşündüklerinizi yazın insanlar farklı fikirleri okusun , tartışmaları veya atışmaları değil !