Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu anda sektördeki en büyük açık hosting otomasyonu diyebilirim büyük rahatlıkla. Evet, WHMCS süper bir sistem ama o kadar kötü kodlanmış ki anlatamam. Yani kaynak kodları inceleyerek söylüyorum bunu, Allah'a emanet çalışan bir sistem. Zaten 1-2 ay önce bunu gördük, sadece bir kişi el atmaya karar verdiği an arka arkaya güvenlik açıkları döküldü.

Haliyle bir otomasyon yapın, cpanel ve plesk için olsun ilk betasında, taleplere göre apileri artırın.. En önemlisi de öyle bir sistem yapın ki, mevcut WHMCS içindeki bütün verileri en ince detayına kadar eksiksiz çekebilsin(migrate olayı).. Güvenli ve stabil olsun, az da bir tanıtımla dünya çapında satış yapmazsanız ben de bu işi bilmiyorum.

Ben bunun muhasebesini çok yaptım, eskiden freelance PHP işler yapıyordum hosting sektörüne girmeden önce. Sektöre girip iyice tecrübe de kazandıkça ve PHP ile sunucu üzerinde yapabildiklerimi görünce aklıma gelen fikirleri anlatamam. Ama bunlar için zamanım yok. Belirttiğiniz gibi bütün olay zamanda bitiyor. Haliyle işi bilen birine yapılacak güzel bir yatırım çok iyi sonuçlar doğurabilir.

Bu konuda merak ettiğim ve sorguladığım bir olay var. Vizra neden hiç başarı elde edemedi? Eksik olan neyi vardı? Denemelerini yaptığımda otomasyon sorunsuz çalışıyordu.

Gördüğüm bir eksiğini söyleyeyim. Tema. Tema çok azdı ve üstüne düşen hiç kimse olmadı. Tutmamasının en büyük sebeplerinden biri muhtemelen.

Kendileri de sadece 2 adet tema yapmıştı o kadar. Sonra ne kendileri ne başkaları üzerinde durmadı. Şuan ekipleri ne yapıyor bilmiyorum ama ilerleme sanki hiç yok gibi. Ortadan kaybolmuş görünüyor. Siteleri açık, download aktif ama kullanan görmüyorum.

Son güncelleme tarihleri 10 May 2013 00:18

Neden hiç kimseden bu konuda Vizra'ya destek sağlanmadı? Ücretsiz olduğu için mi?