gizli metinleri maddelere ekledim yazarken unutmuşum

mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel bir konu olmuş teşekkür ederiz. benim gördüklerim ve denemelerime göre google şu konuya çok dikkat ediyor. Artık bu pandayamı baglı başka birşeyinemi baglı bilemem.

Diyelim, Ali isimli biri abc isimli bir sitede xxx adlı konuya girdi. Google burda kullanıcıyı izliyor. Bu kişi o siteye girdiği halde halen google de xxx adlı konuyu arıyorsa, o demin girdiği sitedeki bilginin kaliteli olmadığına dair o siteyi derecelendiriyor... Artık algoritmasında % kaç etki oluşturdularsa buna göre sıralamalarda müdahale ediyor.
Yorumunuzdan dolayı ben de teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konu Google ana algoritması ile ilgilidir. Google sayfaların kalitesini belirlemek için bazı değerlendirmeleri kullanıyor. Google'da 4 yıl çalışıp ayrılmış olan Ashutosh bu konuda bir makale yayınlamış ve bazı formüller açıklamıştı. Özetle bir sayfanın kalitesini belirlemekte kullanılan bilgiye dayalı bazı değerlendirmeler olduğu gibi yararlılık değerlendirmeleri de bulunuyordu. Ve kullanıcı tarafından sayfanın nasıl algılandığı kullanıcı davranışları analiz edilerek benzer sayfalara göre kullanıcı davranışları ölçülüyordu. Elde edilen değerler (gereksiz hitler vs gibi) formüllerde kullanılıyordu.

Doogle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitenın hangı hataları yüzünden panda güncellemesinden düşürüldügü anlayabilecegimiz bir site var mı ?
Bununla ilgili geçmişte yapılan yazılımlar sadece sitelerin hit düşüşünün Panda tarihleri ile örtüşüp örtüşmediğine göre bir etkilenme olup olmadığını söylüyordu. Daha da fazlası, yani nedenler konusu ancak her faktör için farklı araçlar kullanarak kişi tarafından tahmin edilebilir (keyword density checker gibi). Belki ileride webmaster araçlarında böyle bir sekme yaparlar, ancak Google şimdilik sadece manuel cezaları ve nedenlerini yansıtıyor.