emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

ben kaldım mı acaba ?
2. dönem ne yaparsam yapayım kaldım mı şimdi ?
İlk döneme göre başarısız olmuşsunuz ama sıkıntı yok. İkinci dönem 2.20 ve üstü o döneme ait ortalama yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Fakat eğer yapamazsanız seneye alacağınız derslerin yanında DC ve DD olan dersleri alırsın.

Yukarda arkadaşlar da anlatmışlar herkes için aynı kural geçerli. Bir dönemde 2.00 üzeri alınması gerekiyormuş açıköğretimde. Eğer alamazsanız sonraki dönemi etkilemiyor. Fakat seneye dd, dc ve doğal olarak ff ve benzeri notları tekrar aldırırlar size.

Örnekle açıklamak gerekirse herkes ayrı ayrı soru sormasın diye şöyle anlatalım.

1. sınıf 1. dönem 7 dersin var. Bunlarda iki tanesi DC ve DD olsun. Ortalamayı şimdi hesaba katmıyorum x.xx diyelim.
1. sınıf 2. dönem 7 dersin var. Bunlardan ise 1 tanesi DD geldi diyelim.

Burada şuna bakacaksınız. 1. dönem eğer 2.00 nin altında ortalamanız olsa bile eğer ikinci dönem iyi ortalama yapıp genel ortalama 2.00'nın üstündeyse seneye 2. sınıf 1 dönem alttan ders fln almazsanız. (FF, FD vb F ler hariç)

Eğer genel ortalama 2.00'nin altındaysa size 2.sınıf 1. dönem derslerini verirler yanına da 2 tane ders eklerler alttan DC ve DD olarak belirttiğimiz.

İkinci dönem için de aynısı geçerli Yine genel ortalama 2.00 nin üstünde olmazsa DD ile geçtiğiniz bir dersi eklerler.

FF, FD tarzı F ile başlayan notları ise her ne olursa olsun seneye o dönemde alttan alacaksınız.

Not: Açıköğretimde ben dahil ortalamaya fazla dikkat etmiyoruz. Fakat sadece sınıf geçmek için değil ilerde diploma aldığınızda da işinize yaramasını istiyorsanız ortalamanızı yüksek tutun. Diploma aldığınızda size 4 üzerinden 2.00 veya 2.20 yazarlarsa bu hiçbir işinize yaramaz. Resmen tembel öğrenci statüsünde olursunuz ve bazı kurumlar bu ortalamalara dikkat eder. Yüksek lisans yapmak isterseniz de en az 2.50 isterler ve transkript isterler orda bu düşük notları görürlerse yine kaybeden siz olursunuz.