merhaba arkadaşlar
bu kanunun asıl amacı genel sağlık hizmetini her yere yaygınlaştırmak ve herkesin faydalanması.. ve tahsil edilemeyen sigorta primlerinin tahsili idi.. fakat
bu projeyi yöneten kişi-birimlerin salaklığı sebebi ile.. ve kapsamındaki hatalar ile bu durumdayız. şuan ki hükümet de hatasını ve yanlış kişilere verdiğini kabul etmediği için AF adı altında bir fiyasko ile karşı karşıyayız yani
tabi bunu ceremesini sürekli ilaç kullanmaya mahkum veya derdini anlatamıcak kadar küçük hastalar için yapacak birşey yok tabiki
ilaca mahkum olmaya sebep ise.. daha önceki hükümetlerin ssk adı altındaki firmada yaptıkları yolsuzluklar.. ssk lıdan primleri peşin alıp ama onları hastane ve hizmet noksaniyetine.. verdikleri ilaç da diğer ülkelerde kullanılmayan veya dozajı düşük olan ilaçlar idi.
kendim IVP rontgeni için ssk nın verdiği iğne sebei ile az daha rontgen masasında ölüyordum. çünki ssk nın verdiği ilaç (50cc lik iğne) normalde avrupada yasaklanmış ve kaldırılmış bir ilaç olmasına rağmen ssk kullanmaya ve kullandırtmaya devam ediyordu.. antibiyotikleri de saymıyorum
şimdi.. bu tür piyasada ilaca bağımlı ve geçmiş den gelen sağlık sorunları birikmiş iken milletden gereksiz prim toplanması gayet doğal olarak haksızlık ve yolsuzlukdur. geçmişin borcunu mevcut hükümet ödemelidir.