gencseen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgi için tesekkürler
Benim japonlar rahmetli olunca lepistes alayım diyorum.

O bölme işini nasıl yaptınız ? Birde toptancıdan kastınız petshop mu
Amatorum biraz kusura bakmayın..
Aslına bakarsan bu işte benimde senden kalır yanım yok pek fazla.
Japonların rahmetli olmasını bekleme. Kasti olarak bile öldüremezsin o balıkları emin ol. 2 hafta yem verme suyunu değiştirme hava verme en fazla kan çöker beyinleri üstüne ölmezler yine hayata tutunurlar o derece kaliteli balık bunlar maşAllah.

Bence akvaryumcuya yada sağ soluna çevreye ver. Ben öyle yaptım.
O bölme işini bende bir hışımla yaptım. Yavru doğunca direk oraya koyarım diye orada büyütürüm diye düşündüm. En azından yavruluktan kat ve kat iyidir.
Alüminyum sineklik yaptırdım. Ölçüleri aldırdım (ancak ölçü işi çok sakat. banada birisi yardımcı oldu. iç hacim dış hacim vs vs) petshop bir hacı abim var tanıdığım yanına gittim yan dükkana götürdü ve işimi hal ettirdi sağ olsun. 10 lira para ateşledim geldim.

Toptancıdan kasıt petshop değil hayır. Üretimhanesi olan bir toptancı. Petshoplara da 50 kuruştan 75 kuruştan damızlık lepistes vererek geçimini sağlayan birisiymiş. Araştırdım yani. Petshoplarda o balıkları 3-5 tl arası satışını yapıyormuş.
Ek olarak bu işe meraklıysan ben gibi özelden de mesaj atar mısın konu linkini de koyda sonra karıştırmayayım çok mesaj gelip gidiyor. Bir şey görüşmem gerekiyor seninle.