Resimleri keserek dediğin gibi yapılabiliyor. Sadece css yoluyla bunu yapmak istedim ama yapamadım. Muhtemelen bir yolu vardır ama biraz araştırma yapmak şart bu konuda. Resimlerin kesilmeden direk html içine kaydedilmesi herkes için daha kolay olurdu diye ben bu türbirşey yapmak istedim. Css rotate kullanarak yapılabilir ilkinde bunu denedim. Köşeleri tutturmak biraz zahmetli oldu. Rotate yapınca sadece çapraz kısım çerçeve içinde görünecekti. Sağ tarafta çapraz bir div ve sol tarafta da çapraz duran bir div olursa istediğin görüntü ortaya çıkabilir. Muhtemelen div ile beraber resim de dönecek o zamnda resim için ayrı rotate değeri atanması gerek. Anlayacağın köşeleri tam tutturmakbiraz zahmetli gibi görünüyor. Birde tarayıcı uyumsuzluk çıkarırsa düşüncesi de aklımdan geçince hepten vazgeçtim. Şurada bahsettiğin gibi bir tane yapmaya çalıştım ama yeşil ve sarı renkli alanlar border ile yapıldığı için resim eklense dahi overflow:hidden işe yaramıyor ayrıca border renginden dolayı resim de görünmüyor. O yüzden sadece sağ sol diye yazı ekledim içine.