**** kırık bilgisayar programcılığı okudum. Normalde Anadolu lisesi mezunuyum (sayısal) ve lisede ki sınıfımdaki herkes ya öğretmen oldu, Ya aktuerya okudu, Ya doktor oldu, Yada mühendis. Benim olamamamın sebebi ise Lise 2. sınıfta hayatıma giren yazılım oldu. Yazılım varken ders çalışmıyordum. Bilgiye çok açtım ama lisede verilen bilgiler çok hafif geliyordu. Böyle somut olmayan şeylerdi (Ozaman ki aklıma göre) Zekamı bildikleri için sağolsun hocalarım geri kalan yıllarımı geçmemi sağladılar. Yani bomboş bitirdim liseyi.

Hal böyle olunca da mühendislik benim için hayal oldu. O yüzden mühendisliği bilmemde ben biraz kendi görüşlerimi anlatayım;

Kuzenin izmir 9 eylül ünv. bilg. müh. Okuyor. Aldığı bazı ödevleri ben yapıyorum. Ve az çok tahmin edebiliyorum gördüğü dersleri falan.

Tıpkı bilgisayar programcılığı bölümünde bize gösterdikleri gibi. Sadece teori. Başkada bişey öğretmezler. Sana sql sorgusunu adam akıllı öğretmeden önce stored procedure yapısını gösteriyorlar. Hak mı bu ? Bir dur öğrenci ilk önce sql'in mantığını kavrasın.


Diyeceğim o ki. Üniversitenin size yaptığı tek şey "Bak programlama diye bişey var. Bi öğren sen bunu bir ara" demekten başka bişey değil. gerisi tamamı ile size kalmış bişey