kurtlar vadisi ilk 97 bölüm ile türkiye de çekilmiş en iyi istihbarat dizisi olmaya devam ediyor. Çoğu amerikan fbi cia filmlerine taş çıkartan bir yapımdır. ilk 97 ama, pusu veya terör saçmalıklarından bahsetmiyorum.
bu kızılelma mıdır nedir, o kadar saçma o kadar gereksiz bir dizi olamaz. ne senaryosu belli, ne ilerleyişi, ne de başroldeki adamın duruşu.
istahbarat filmlerinin ve dizilerinin en iyi yöne ince detaylarıdır. o ince detayları yakaladığınız sürece dizinin veya filmin keyfi çıkar. bana kızılelma da ince detay söyler misiniz? mustang havaya uçurmakla dizi olmuyor. saçma sapan dialoglar, saçma sapan kamera açıları, saçma takipler.
adamı biri takip ediyor ama araba mavi spor araba. allah aşkına dikkat çeken araba ile takip mi olur?
hatırlayan bilir, çakır hapishanede iken tombalacıdan çıkan ekibi polat, aslan beyin ayarladığı şahin taksi ile takip ediyordu. bu kadar orjinal bir yapı olamaz.
özellikle bir sahne daha söyleyeceğim bir sürü like alacağımı düşünüyorum bunu söyleyince (:
hatırlayan bilir, polat, aslan bey'in evine girmişti ve s2'yi çuvalda getirmişti. oradaki hikaye, (banka heklemesi hariç) çok zekice ve çok işlevseldi. özellikle 2. gemi yemi ve diğer malları yakalatması harikaydı. ondan sonra tırları yakalatması, her yaptıkları seheme bi şekilde çomak sokmaları harikaydı.
tekrar 1. bölümden itibaren izleyesim var.
son notum,
bu kurtlar vadisini 50 bölüm çeken osman sınav, bu saçma diziyi nasıl bu kadar kötü amaçsız ve tabanı olmadan çeker anlamıyorum.