Elbet dürüst olanda vardır belki galerici ve emlakçı esnafında, inançlı olan haramsız iş yapanı görmedim bugüne kadar desem yeridir. Ya 1 ya 2 tane düzgün olanı tanıdım. Geri kalan galerici ve emlakçıları genelde, kumarbaz, alemci ve *********** olarak tanıdım.
Örnek vermek gerekirse geçen yıl alacağım araç için 2 ay ön araştırma yaptım. Bir.ok galericiye gittim araç denedim. Hepsi falso. Hele bir tanesi resmen ansiklopedi yazdı. Dizel fiesta Halkapınarda bir galerici. Balıkersirden eniştemin arabası, süper temiz, çiziklerden dolayı yeni boyandı, kazasız belasız daha neler neler. Arabada bi sıkıntı var gözle görünüyor ama parlıyor resmen. Götürdük ustaya, ustanın elini attığı yerden araba konuşuyor, eleman yanımda uydurmaya başladı. Önce dayımın araba şurda şu kazayı yaptıydı, sonra dayısı amca oldu a ben şu kazasını unuttum dedi. Sonra elemanı beyinkısa devre yaptı, beni başka müşteri ile karıştırdı, bu bayan arabası abüm çizdirmiş heryeri ondan boyattık dedi. Araba 2 sefer pert olmuş arkası başka önü başka. Diğer gittiğim galericilerde, sağını solunu cilalamış satıyor. Şirketimin 15-20 arabasını sattım 3-4 senede, ne zaman ilan açsam, galeriler musallat oluyor. 15 yazsam abi 11 e bırakıyorsan gelelim alalım der alemin akıllısı bunlar. Arabad 40 sorun varsa, hatasız kazasız. Esnaflık bu değil.

Dediğim gibi bir kaç düzgün çalışan varsa da uzak durmak lazım bence.