KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben açıkçası mesajımı yazarken belli birşeyleri bildiğimden ve gördüğümden dolayı yazdım. Ben ist üni, ist aydın üni ve aöf okudum ve okuyorum. Gazi üni, ödtü, boğaziçi, Marmara, itü, ankara üni, anadolu üni, sakarya v.b ünilere defalarca gitmiş bazılarına derse girmiş biriyim.

Ben olumsuz görüşümü yazarken zaten tüm özel üniler demiyorum ve tüm öğrenciler demiyorum. Sadece bir arkadaş da belirtmiş bilgi üni, bahçeşehir üni özel olmasına rağmen kaliteli okullardır. Ücretleri yüksektir fakat dersine giren kişiler kalitelidir. Diğer örnek verdiğim ünilerde ise durumlar iyi değildir. Maltepe ünide iletişim fakültesinde devamlı hocalar değişir. Bizim aydın ünide aynı şekilde hoca dayanmaz. Arel üni sefaköydeki kampüsüne gidin dershane görünümlü okulda gezin ve hocalarla, personel ile bi tanışın. Sonra da yaşınızın 18-19 olduğunu varsayın ve gelecek ile ilgili plan yapın.

Ben yinede diyorumki özel ünilerden kaliteli olanları var. Kötü dediklerimde de bazı bölümlerde başarıyı yakalamışlar var ama genel olarak kaliteleri kötü ve hayatınızın güzel yıllarını harcarlar. Zaten kötü dediklerim de özel üniler arasında ikinci planda olan okullardır. Öğrencilik kısmında ise arkadaşlara katılıyorum dizilerdeki havalı tipler özel, devlet farketmiyor her yerde az sayıda vardır. Siz zaten arkadaş çevrenizi yaptığınızda onlarla takılmıyorsunuz.
Hepsinin altına imzamı atarım. Başarı zaten fakulteden fakulteye göre bile değişebiliyor.
Ama benim fikrim. Saydığınız belli başlı üniversiteler haricinde bir yer tutturamıyorsanız(İstanbul üni - itü - boğaziçi vs. )ve biraz olsun durumunuz varsa diğer üniversiteler gitmektense istanbulda okumanın kat kat daha faydalı olacağını düşünüyorum. Tabi son 6-7 yıl içinde açılan Arel gibi üniversiteleri kastetmiyorum. Özellikle 2000'den önce açılan hatırladıklarım Koç, Sabancı, Bahçeşehir, Maltepe, Yeditepe, Bilgi gibi üniversitelerin imkanları çok daha fazla.