yusufffff adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanyada üniversite okudum
almanca çok zor
2 senemi aldı almancayı öğrenmeye en çok yardımı olan kitap fono yayınlarından almanca dil bilgisi kitabıydı b1 seviyesine kadar herşey tek tek anlatılmış

[konudışı]Hangi bölümde okudunuz? Merak ettim.[/konudışı]

Burada (almanyada) bir arkadaşımın üniversite okuması için yardımcı oldum (belgeler vs). O da benim gibi şuan burada Informatik ( türkiyede heralde enformatikten daha çok bilgisayar mühendisliği oluyor) okuyor. Bu bahsettiğim arkadaşım 2 senedir burada ve öğrendiği / öğrenmeye devam ettiği dilin konuşulduğu ülkede Almancayı günlük olarak kullandığı halde halen kısmi olarak zorlanmaktadır.

Gramer olarak lanetlenmiş bir dil diyebiliriz. İngilizceyi sonradan öğrenek belki ana dil seviyesine taşıyabiliyor olsanız da almancada maalesef asla o seviyeye ulaşmak söz konusu olmuyor.

Burada 20 senedir yaşayan sonradan buraya yerleşen ( geldiği yaş >20 ) insanlarda da aynı sıkıntı var.

Bu kadar yazıyı yazmamın sebebi bu konuya " Konuya bir bakayım olmadı 2 ay Almanca öğrendikten sonra 2 blog açarız oo parayı vururuz adsenseden" diye düşünen arkadaşların direk konuyu terk etmesi için yazdım aslında.