Daha önce birkaç konuda yazmıştım sana faydası olacaksa tekrarlıyorum.
Ben İstanbul üniversitesini bitirdim. Şuanda ist aydın üni.de y.lisans yapıyorum. Alandışı olduğum için geçen sene lisans sınıflarıyla da bazı derslere girdim. Sana kısaca şunları söylemek isterim.
- İstanbul olmuyorsa bence çok dert etme. İstanbul dışında Ankara, İzmir'de çok kaliteli devlet okullarımız var. Bunlar dışında bölümüne göre değişiyor fakat Eskişehir Anadolu üni. Trakya üni. gibi bazı şehirlerimizde çok iyi okullar var.
- Devlet okulu varken özel okula gitmek tamamen saçmalık. Özel üniler kapsamında Koç, Sabancı, Yeditepe, Bahçeşehir'i değil de Okan, Arel, Aydın, Yeni yüzyıl, Maltepe ve bunun gibi ülkeye yayılmış dershane görünümündeki okullardan bahsediyorum.
- Devlet okullarında imkanlar sınırlıdır ama kendi kafana göre çok kişi vardır. Bahçede oturduğunda en zengini de en fakiri de 1liralık çayını içer en kral sohbetini yaparsın. Özel ünilerde ise %50 maalesef hayatında sınava girmek çıkmak dışında hiçbirşey başaramamış insanların toplandığı ve kendilerini ifade etmekten aciz insanlarla doludur.
- Devlet ünilerinde hoca aşırı yaşlı bile olsa o hoca o bölümün en tanınan ve uzman kişilerinden oluşuyordur. Ya da bölümün kurucularının öğrencisidir. Özelde ise prof. çok nadir görürsün ne kadar yard. doç. varsa derse girer ve dershane ortamı olur. Çoğu hoca kitaptan okur ve ona göre ders işlersin.
- İst. Aydın üni. hakkında konuşacak olursam okul gerçekten her önüne geleni alıyor ve aslında özel üni filan değil. Okulun büyük bölümü %30-%75 arası burs veya indirim alarak kayıt olmuştur. Yazan ücretleri tam vereni şimdiye kadar hiç duymadım, tanışmadım.
Son olarak hangi üniversiteye gidersen git inan herşey sende bitiyor. Senin altyapın eksikse veya bir konuda iyi olman gerekiyorsa bu sadece sana bağlıdır. Sen sadece mevcut şartlardaki imkanları olabildiğince kullanmalısın. İstanbul'dan da uzaklaşmak ölüm değil. Örnek veriyorum Trakya üni.'ye gittin. Çok uzak bir yer değil ve sadece ilk başta sıkıntı yaşarsın. İstanbul'da kalmak bazen daha masraflı da olabiliyor. Gideceğin okulun ayrıca okumak istediğin bölümle de çok alakası var.
Yukardaki yorumlar ayrıca herkes için değil bazı üniler ve bazı öğrenciler için geçerlidir.
Bold aldığım son cümlenizi keşke destekleyecek şekilde olsaydı diğer paragraflarınız da. Aydın üniversitesini bilmiyorum ama diğer sözde kötülediğiniz üniversitelere bir gidin isterseniz

Kendi okuduğum yeri hiç anlatmayacağım. En basitinden benle alakasız yerden örnek vereyim. Hiç gidip Okan üniversitesinin mühendislik fakültesinin imkanlarını araştırdınız mı ?