Ben acemilik dönemlerinde çok sağlık sitesi mahvettim. Her site tutmuyor ama tecrübeniz ne kadar artarsa başarılı olma şansınız o kadar yükseliyor.

Ayağınızın yere sağlam basması için önce kendinize bir rapor çıkarın. Bir site almışsınız. Elinizde neler var? Edinmeniz gerekenler nelerdir? Hedefiniz nedir? Ne getirecek? gibi bir araştırma yapın. Bu araştırmanızın sonucuna göre kararlarınızı verin.

Sağlık çok geniş bir alandır. Hastalıklar dışında beslenmeden hamileliğe, diyete, egzersizlere kadar çok çeşitli kategorilere ayrılabiliyor. Alternatif tıp işin içine girince başlı başına bir sürü yeni alt kategori ekleniyor gibi... Kategoriler ne kadar geniş tutulursa hedefe ulaşma süresi bir o kadar uzayabilir. Bunun dışında sitenin oluşturulmuş bir altyapısı var. Hit potansiyeline sahip organik kelimeleri var. Bunlar elinizde neler var aşamasında içeriği nasıl genişletmeniz gerektiği konusunda bir fikir verecektir.

Yine elinizde neler var kısmında sitenin arama motoru üzerindeki mevcut durumu nedir. Eklenen içerikler nasıl sıralama alıyor. Belki bu sitenin sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar var ve bu sorunların çözülmesi gerekiyor.

Tüm bunun gibi detaylı içerik planlaması ve analizlerden çıkan sonuca göre ancak yatırım kararı doğru verilebilir. İçerik planlaması yaparken ek olarak herşeyin bir trendi olduğu gibi sağlık alanında da bazı trendlerin olduğunu ve bunları takip etmenizin sizin için ek karlılık oluşturacağını bilmeniz gerekir. Kısaca benim önerim öncelikle ihtiyaçların belirlenmesi ve ona göre yatırım kararı verilmesidir.