Bilkent haricinde nereye gidersen git burslu burssuz sıkıntısı çekmezsin. Bende %50 burslu okudum. Çok çeşitli bir ortam. Cebinde parası olup konuşmasını bilmeyen çok insan çıkar karşına. Ben kızlarla takılırdım onlar erkek erkeğe araba muhabbeti yaparlardı, günlerini boş boş geçirirlerdi Ağız laf yapacak, genel kültür olacak önce. Sen kendine güvendikten sonra ne eğitim olarak nede sosyal olarak kimse seni ezemez. Özel ünide bol bol çevrede yaparsın, bölümüne göre kendini ufaktan garantiye alırsın.
Özel üni artılar : staj vs gibi konularda her zaman kaliteli yerlere gidersin. Yerin önceden ayrıltılmıştır. Eğitim olarak üniden üniye fark eder ama bazı konularda alanında iyi hocalardan ders alırsın. Kendini gösterirsen her zaman el üstünde tutulursun. Sınıfta rahat olursun, derslerde sıkıntı çekmezsin(çalışırsan). Çevren ona göre şekillenir. bla bla bla
eksileri; Devlet üni kadar renkli değildir. Bursun yoksa bir miktar para ödersin. Para verdik *** dersi dinleyelim diye kendini tokatlarsın. Biri sorduğunda özel ama burslu dışarı gitsem aynı para demek zorunda kalırsın. Prestiji her zaman senin yakalaman gerekir.