Jobs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk başlarda Özel'e girecektim ama sonrasında olmayacağını gördüm.
%75 gibi kursları her üni vermez. Büyük olasılıkla İst. Aydın ya da buna benzer üniversite düşünüyorsun.
Türkiye'de şuanda en kalabalık üniversite, İst. Aydın üniversitesidir.
Gelişmekte olan bir üniversite, her öğrenciyi bünyesine aldığından ve nakit para istediğinden, herkesi kabul ediyor. Düşük puanda...
Özel üniversitelerde; Sen para veriyorsun, ben veriyorum, sen burslusun v.b. şeyler yok artık. Kalmadı.
Varsa da çok böyle gerçekten varlıklı ailelerin şımarık çocuklarının gittiği belli başlı üniversiteler vardır, çok az puanla öğrenci alırlar. Eğitim sıfırdır. Tamamen ticari amaçlı açılmışlardır. Arel üni, okan üni gibi...
Onlara gitmediğin sürece gideceğin üniversiteni araştırman yeterli.
Derslerden kalırsan devlet üniversitesinde para vermezken ya da az verirken, orada ciddi miktarlarda paralar ödemek zorunda kalırsın.
Kitaplar pahalı olabilir...
Bunları düşünerek, hesap yaparak gitmeni tavsiye ederim.
Özel üniversiteye giden insanlar bul, facebookta, twitterda... Sor, gideceğin üniversite nasıl? Bulduğun kişinin gittiği üni nasıl... Sosyal ağları en iyi şekilde kullan.
Kendi üniversitem adına konuşayım BAU;

Hazırlık kitaplarına 600 TL isitediler.
60 TL orjinal 2.el aldım herkes öyle aldı yüzde yüz burslular da tamamen burssuzlarda .

Bu sene sadece 2 dersin uzaktan eğiitimi için 65 Tl verdim. Ekstra bir kitap almadım almak yada almamak sana kalır. PDF ler iş görüyor