Monolog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin sorun belli hocam, moderatörlüğe kadar yükseldiğinize göre PC üzerinde geçirdiğiniz vakit sizi asosyalliğe ve sosyal sıkıntılara iter, bir arkadaşım var yazılım konusunda gerçekten çok iyi, ancak kesinlikle kızlarla falan konuşabilecek durumda değil, onu geçtim aile ziyaretine bile gelemez o derece.

Bu yüzden o yanıma gelicek büyük ihtimal o kodlama yapacak ben pazarlamasını, bu yüzden bazen iyiki programlama vs. öğrenmemişim diyorum. Tabi sosyal olmanında eksileri var, kızlardan bıkma gibi bıkma derken yanlış anlamayın sürekli cinsel birliktelik değil, "boş muhabbetleri" çok can sıkıyor en fazla bir kaç saat dayanabiliyorum, kız arkadaşımla aynı evde kalırken sırf bu yüzden evleri ayırma kararı aldım, bunaltıyorlar, takıntıları vs. o yüzden çok fazla kaybınız yok kız açısından illa denk gelir size uygun biri, ancak insan ilişkileri ve ticari açıdan kaybınız büyük şöyle ki.

Siz ve sizin çevrenizdekiler büyük ihtimal sosyal sıkıntılar çeken ama sağlam coderlar, siz bir şirket kursanız işleri belli seviyede tutabilir büyüyemez belki de batarsınız yeteneklerinize rağmen, ancak sosyal yönü kuvvetli insanlar ile ilişki kurmaktan zevk alan bir kişiyle ortak iş yaparsanız kesinlikle işleriniz büyüyecektir, ben mesela wordpress e tema giydirerek pek çok site sattım esnaflara ve güzel fiatlardan programlama bilmiyorum ancak insanlarla nasıl konuşacağımı iyi bildiğimi düşünüyorum.

Özet; Kız değil, iş açısından sosyallik önemli.
Elden birşey gelmez işimizde internet ve bilgisayar üzerine ister istemez asosyalik peşimi bırakmıyor, manav olsak karpuz kavun satar hergün 100 tane insanla muhabbet edip sosyalliğin dibine vururduk