Hocam Merhaba,

1.6 ghz intel core i5, 2gb 1333 mhz ddr3, 11 inch 2011 model macbook air kullanıyorum. Tasarımı, hafifliği, batarya performansı vs. çok iyi, elime alıp telefon gibi her yere rahatça taşıyabiliyorum. 10 saniyede açılıp 10 saniyede kapanması vs. çok güzel, ayrıca kullanım yönünden, arayüzler vs. bence windowstan daha iyi alıştıktan sonra.

Fakat bazı dezavantajları var, windowstan geçişte biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Virtualbox gibi uygulamalarla sanal windows kurmak zorunda kalabilirsiniz programlama için, örneğin normal şartlarda .exe dosyalarını mac'te açamazsınız. Direkt .txt dosyasındada programlama yapabilirsiniz fakat sizin için kullanışlı olup olmayacağı, ne tür programlama yapacağınıza bağlı, xcode, gamesalad vs. uygulamalar bulunuyor application programlama için düşünürseniz. Fakat web programlama düşünüyorsanız, elbetteki yapılabilir fakat windows daha rahat olacaktır sizin için, uzak masaüstüne bağlanmak için bile cord diye farklı bir uygulama kullanıyorum örneğin. Windows için ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz programlara lisans parası ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Macbook alıp direkt windows kurarım diyorsanız, o zamanda bir farkı kalmıyor. Ben yazılımcı olsaydım, macbook yerine daha farklı sistemlere yönelirdim. Macbook air, daha çok on dakika arada mailleri kontrol edip kapatmak için. Özellikle öğrenmek istediğiniz birşey varsa cevaplayabilirim.