Selamün aleyküm arkadaşlar.
Nasılsınız, sağlıklar yerinde mi, keyifler nasıl?

Maydanoz nerden çıktı şimdi değil mi
Ne bileyim esiyor kafaya çıkıyor bir yerlerden.

KONU BAŞLIĞINDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ HERŞEYE MAYDANOZ OLUN
AMA MECAZ ANLAMDA DEĞİL GERÇEK ANLAMDA...

Seven vardır sevmeyen vardır. Ne olursa olsun maydanozun faydalarını inkar edemezsiniz ama.

Forumda araştırdım maydanozla ilgili 2009 yılında bir konu açılmış. Güzel bilgiler vermiş arkadaşımız ama hem tekrar olması maksadıyla hem de biraz mizah katarak yeniden maydanoz konusu açıyorum

Maddeler halinde anlatalım bakalım faydalarını.

* Kaynatılıp içildiğinde ve cilde kaynatılmış maydanoz suyuyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi gelir.

* Maydanoz suyunu kaynatıp göze pansuman yaparsanız, gözdeki iltihaplanmaları önler ve yanma hissini geçirir.

* Maydanoz suyunu ve sirkeyi karıştırıp saçınızı yıkarsanız, saç diplerini güçlenir ve saçınız uzamaya başlar.

* C vitamini açısından çok zengindir. Örneğin günde 7-8 dal maydanoz yeseniz, bütün gün yiyeceğiniz C vitaminlerine eşittir.
Burada bir not düşmem gerekiyor. Maydanozu kurutup öyle yerseniz C vitamini oranı düşer.

* İştah açıcıdır, mide bulantısına iyi gelir.

* Diş eti kanamalarından çok etkilidir. Ayrıca açık yaraların kapanmasında işe yaradığı kanıtlanmıştır.

* Bayanların özel hallerinde düzenleyici etkiye sahiptir.
İdrar yolları hastalıklarında güvenle tüketebilirsiniz.

* Taze baba olarak ve bebekle çok haşir neşir biri olarak söyleyeyim ki, emziren annelere tavsiye etmiyorum maydanozu. Çünkü sütü azaltıyor. Bu madde konuya aykırı oldu ama burda amaç sizleri bilgilendirmek.

* Son olarakta gece yatmadan önce bir tutam maydanoz çiğneyin. Rahat ve güzel bir uyku uyumanızı sağlar.
Normal zamanlarda da çiğneyebilirsiniz. Ağız kokusuna ve nefes darlığına bire birdir.