gözün ışığa karşı aşırı hassaslaştığı söyleniyor. özellikle gece araba kullanırken araba farlarından etkilendiği ve gece güneş gözlüğü takılması gerektiği söyleniyor
bu doğru mudur?
benim gözlerim zaten ışığa karşı hassas. gözüme ışık tutulduğunda yaşarıyor hemen. bir de daha da hassaslaşırsa diye korkuyorum açıkçası
Işığa karşı hassaslaşma operasyondan sonra ilk 4-5 gün boyunca oldu bende.
Normal gün ışığında bile bakmakta ilk 4-5 gün zorlandım ama daha sonra düzeldi.
1 hafta geçti aradan şu anda ışığa karşı hassaslık yok, ama normalde de bir hassaslık söz konusu ise, detaylı tetkikler yapıldıktan sonra doktordan net cevap almak daha doğru olur.
Araba kullanmıyorum ama gece görüşümde, araba farlarında bir rahatsızlık duymadım, hatta eskiden farlara çok uzun süre bakamazdım kısardım gözlerimi, artık daha rahat bakabiliyorum.
benim açımdan çok yararlı bir konu, umarım cevabıda benim açımdan yararlı olur. (;
sağ gözüm sağlam ama sol gözümde tembellik var(%10 görüyorum)
bu durumda, yani göz tembelliğinde göz çizdirilmesi mümkün müdür, bilginiz var mı?
Lazer göz tembelliği tedavisinde kullanılamıyor malesef hocam. Tembellik varsa eğer, lazer sonrası da olmaya devam eder, ya da ileride tembellik oluşacaksa eğer, lazer bunu engelleyemez.
İleride katarak olunca ameliyat olamazsin diyolar bu konuda bilginiz var mi hocam?
Kesinlikle yanlış bir bilgi. Doktoruma bu soruyu ben de sordum.
Sadece katarakt için değil, ileride yapılabilecek her türlü göz operasyonu/tedavisi lazer sonrası da yapılabilir.
Diğer göz hastalıklarının tedavisine ya da ameliyatına engel değildir.