herkulhost adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ofis kirası sorun değil bana ait birçok yer var , ofis kullanmayı düşünüyorum. Firmam içinde en az 30.000-40.000 lira masraf ayırabilirim .
30-40 Bin Lira sermayenin tümünü ilk başta yatırmayın derim. En azından şirketin kriz dönemlerini düşünerek 10 bin Lira kadar ayırın. Güncel olarak giderleriniz olacak; fatura, irsaliye, gider pusulası, kartvizit, antet vb. bastıracaksınız. Aylık düzenli bağkur ödeyeceksiniz. 80-90 TL elektrik gelir, 10-20 TL su gelir, 70-80 TL internet faturası, faturalı hat alsanız her yöne bin dakika (ben her yöne 5 bin kullanıyorum 4 tane hat var aylık 90 TL ödüyorum hat başı trafiği siz düşünün) 60 TL'ye tarifeler var.. Ha tasarım maliyetleri var bide bu işin. Logo, whmcs teması, whmcs lisansı. Daha sunucu için sofaculous, litespeed, cpanel vb. lisansları var. Aylık bunlarada 200 TL cebinizden para çıkacak. Eğer hakiki marka çıkartacağım diyorsanız 900 TL gibi bir bütçede marka tescil için ayırmalısınız. Bulunduğunuz binanın aidatı olacak, her gün 1 döner yeseniz ayda 90 TL ediyor, günde 5 bardak çay içseniz aylık 30 TL, Bağkur masrafınız olacak aylık, 3 ayda 1 stopaj, 3 ayda 1 geçici vergi, kdv her ay, tutacağınız dükkan eve uzaksa aylık 100 TLde yol parası çıkın. Eş dost gelecek ofise onlara yemek, çay vb. dersin bir 100 TLde ona gider. Ufak bir tiyo vereyim; ofis için dükkanı tut 2 masayı at şirketi kur. Ardına bu dediklerimi sırayla al ama aldığın yerlere fatura kestir. Sonra muhasebecine o faturaları işlet en azından 20 bin lira masraf ettiysen 20 bin lira fatura işletirsin 20 bin liranın katma değeri kadar kdvden muaf kalırsın... (ilk aylar çünkü hep cepten yiyeceksin birde onlarla uğraşma..)

Daha çok gider var görünmeyen yine aklıma gelen bunlar.