Tekrar merhaba (:
Bu mesajı neden yazdım ? ya da bazı arkadaşlarımızın deyimi ile eski konuyu neden hortlattım ?
Öncelikle bu konudaki üstte yer alan mesajı gönderdiğim tarihte; anladığım, forumdaki seo'cu arkadaşların çok büyük bir çoğunluğu sanırım instagram ve seo'su konusu hakkında hiç kafa yormamışlardı.. Zira yorsalar idi; satılık daire, kiralık daire , kiralık araba, vs gibi pek çok golden keywords bence daha 1 ay önceye dek boşta olmamalı idi ((:
İşin özü; üstteki mesajı yazdıktan sonra açtığım ve işlediğim instagram hesaplarım google arama sonuçlarında ilk sayfalara girdi (: Kimileri; hedeflediği kelimede tek link ile ve sadece reklam ile ilk sayfada çıkar, biz ise sitelerimizin, facebook sayfamızın, twitter sayfamızın, instagram sayfamızın linkleri ile çıkıyoruz. şimdilik pinterest ve youtube sayfalarımız da 2. veya 3. sayfalarda ama onları da 1. sayfalara taşıyacağımızı umud ediyoruz
Kısaca arkadaşlar; face olsun, twitter olsun, instagram olsun, pinterest olsun sırf sosyal ağ sayfaları diye küçümsemeyin ! aksine yeri gelir, siteniz ile yer alamadınız arama sonuçlarında o beğenmeyip küçümsediğiniz sosyal ağ sayfaları ile ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Adsense kasanlar için sosyal ağ trafiği sorun olarak gözükse de özellikle tanıtım ve satış yapanlar için en ideal ilk sayfa çıkış yoludur. Hatta doğru sayfa işlenmesi yaparsanız; keyword kelimeniz de ilk arama sonucu sayfasında, 1 değil ! 2,3,4,5,6 link sahibi olabilirsiniz (:
No: ilk sayfaya soktuğum hiç bir instagram hesabı için tek bir takipçi bile satın alınmamıştır. ortalama 30 - 40 - 50 takipçili sayfalardır ( K!Değil) .
İlk saydada keyword kelimede yer almak için çaba sarfeden tüm arkadaşlara sosyal ağları bilinçli kullanmalarını tavsiye ederim.
Herkese başarılar dileklerimle.