Hocam seocu dediğiniz kim Allah aşkına. Adamların yaptığı iş senin benim bilmediğim iş değil ki. Düne kadar aynı backlink yöntemlerini kullanıyorlardı. Sadece firma adı vardı çoğunun farklı olan o. Kendi porföyünde ki sitelere link alıp sıralama da seni yukarı çıkarıyorlardı. Sonra bir güncelleme geldi çok büyük şirketler bile sıralamadan kayboldu.
Bu arada bu anlatılan işlemleri herkes biliyor. Ama her sektör ve her kelime farklı sıralama algoritmalarına sahip bence. Sizin anlattığınız şekilde içerik girip, sitesini güncel tutmak isteyen bir çok farklı kriterden sınıfta kalıyor ve sıralama da çıkamıyor. Sıralamaya girmek tamamı ile şans işi. Ben bunu ypatım bak sıralama da çıktım sen de yap tutmuyor.
Bu arkadaşı forumda SEO konusu ile ilgili olan aşağı yukarı herkes tanıyor. Dün gece konusunda yorum yapıp teşekkür ederek güvenle beraber çalışılabileceğini yazacaktım ama baktımki konusu muhtemelen kendi isteği ile kilitlenmiş.
Dolayısı ile forum üzerinden SEO işine devam edecekmi bilmiyorum o sebeple bu konuya girmiyorum.
Size bir hikayemi anlatayım. Aylarca SEO'cu aradık. "Kurumsal SEO" firmasına verdik para olmadı. Bireysel çalışana verdik olmadı. Tuttuk adam getirttik başka bir ilden, ev tuttuk yedirdik içirdik her şeyi bedavaydı. Adama sorduğum soru şu idi en sonunda tepemin tası attığında
- Ya kardeş bu sitenin 80k ya yakın backlinki var nasıl oluyor bu sen kontrol etmedinmi hiç.
+ Geçenlerde makale yazmıştık ondandır.
- kardeşim 80k backlink diyorum ne anlatıyorsun sen.
Bu dialog'a bir tane daha ekleyeyim akıllara durgunluk verecek bir muhabbet.
kelime "canlı", üzerine sözde seo yapılıyor. Bizim seocunun yazdığı makalelerin neredeyse hepsinde kelime "canli" olarak geçiyor. Tabi bu adam aynı zamanda bizim film sitesine de seo yapıyor sözde.
gelelim dialoga...
- kardeş sen neden bütün makalelerde canlı değilde canli yazıyorsun
+ Bilmem film kelimesi de i ile yazılıyor.
Asnsörde 3 kişiyiz. Birisi bu mal. ben arkadaşa baktım arkadaş bana. kelime bulamadım söyleyecek.
gelelim asıl konuya. dediğiniz gibi herkes böyle yapıyor. R10 da 1 hafta geçiren herkes bunun böyle yapıldığını bilecektir. Bizim o seocu da böyle yapıyordu. Ben bu arkadaşa bizim "canli seocunun" ne yaptığını anlatmaya kalktığımda 3 cümleden sonra yeter anlatma dedi.
Tahminen bir süre sonra buraya birileri gelip bana laf sokacak. Peşinen söyüyorum gene kimseye hava atmıyorum. Yaptığım şeyi ben bulmadım sadece başkasından öğrendim. Sadece hoşuma giden bir konuyu paylaşıyorum arada da ufak tefek paylaşımlar oluyor.