F1X sana söylediklerin ile ilgili sana bir örnek vermek istiyorum. Bu footer link olmamalı , sakıncalı , yasak vb gibi şeyleri sürekli dile getiren arkadaşlara da söylüyorum. 1 Ay önce 2 adet web sitesi açtım aynı sektör siteler bunlar. Bir tanesini usulunce kastım yani herşeyi aktif kullandım. Sosyal medyayı , her gün kaliteli özgün 4 içerik girdim vs vs . Öbür siteme ise tamamen footer link çalışması yaptım . Usulunce kastığım site şuanda 98. sıralarda . Footer link ile kastıgım site şuan hedeflediğim kelimelerin hepsinde 2. sıra'da footer link'in bittiği felan yok. Önemli olan bu linklerin websitenizin içeriğine uyup uymadığı. Aynı sektörde iseniz herşeyden çok fazla etki yapıyor arkadaşlar . Denedim ve gördüm.
Footer link algısı farklı. Mesela çoğu kişi yazıyor diyor ki; footer link almayın, header link alın, yada sidebar alın header link almayın gibi gibi.. Google footer link, header link, sidebar link olarak değerlendirmiyor mağlesef referans verilen site olarak görüyor verilen linki; bunun şimdi algısı çoğu kişi de farklı. Yani aslında footer, header, sidebar vs. linklerinde ayırt edilmesi gerekilen tek nokta ayrıştırılacak durum; referans edilen sitenizin mevcut durumu link eklenilmeye müsaitse, referans verecek yani linki ekleyecek sitenin google indexs sayısını baz alarak; sitenin mevcut sayfalarda linkinizin ekli olacağı için, örnek veriyorum;"30K alt sayfalı bir siteden link aldığınız da, 30K siteden link almış gibi oluyorsunuz." bunun için footer link alırken dikkat etmelisiniz. Aslında algılar farklı yanlış şeyler konuşuluyor, yanlış şeyler aşılanılıyor...