Bence boşa çabalarsınız. Çünkü her kelimenin kendine göre bir aranma hacmi, çıkan sonucu, rekabet düzeyi, hatta adwords da kullanılma oranı mevcut. 100 kelime çok gibi gözükse de aslında çok az.

Eğer bir siteniz varsa ve istatistik tutuyorsanız sitenize gelen kişilerin ne kadar saçma kelimelerden sitenize geldiğinizi görebilirsiniz. Hedef kelime her ne kadar Google da belli bir aranma hacmine sahip de olsa çoğu zaman gelen ziyaretçi farklı kelime öbekleri üzerinden siteye ulaşıyor. Bunu tam anlamıyla kestirmek güç olur. Zira yemek tarifleri üzerinden gidecek olursanız sitenize oktay usta yemek tarifleri, kolay yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri, annemin mutfağı gibi kelimelerden de arama yapıp gelen var. Varyasyonlar bu kadar değişkenken tek bir kelimeye odaklanmak yersiz olur.

Edit: Ayrıca yoğunlaştığınız kelime öbeği misal teknoloji haberleri ise, sitenize gelen kullanıcıların büyük bir kısmı farklı kelimeler üzerinden gelebilir. Webmaster tool da kelime analizine bakarsanız aslında backlink kastığınız ve yoğunlaştığınız kelimeden değil farklı aramalardan üst sıralara geldiğinizi görürsünüz. Çoğu webmaster arkadaş da hedef kelimem de 1. sıradayım ama hitim sürekli düşüyor diye dert yanıyor. Bunun sebebi hedef kelimenin her ne kadar Google da aranma hacmi aylık milyonlarca ifade edilse de farklı kelime varyasyonlarının kullanılmasından kaynaklanıyor. Teknoloji haberleri kelimesinde 1. sırada olabilirsiniz ama teknoloji haberi yazınca çıkmayabilirsiniz. Bunlar sadece örnek.

Ben açıkcası Google un adwords kelime aracında kelimelerin aylık aranma hacimlerinin doğru yansıtıldığına inanmıyorum. Yine aynı örnek olacak ama yemek tarifleri kelimesinin aradığınız da en fazla aylık aranma hacmine sahip olsa da dediğim gibi sitenize gelen kullanıcılar farklı kelimelerden geliyor. 100 arama yapan kullanıcıdan kaç kişi yemek tarifleri yazar ki? Çoğumuz arama yaparken de yemek tarifleri yerine oktay usta çilekli pasta, star tv melek baykal yemekleri, acıbadem pastası malzemeleri neler, portakalağacı fırında tavuk gibi aramalar yapıyoruz. İstediğiniz kadar hedef kelimenize yoğunlaşsanız da aslında istemediğiniz biçimde Google farklı kriter ve algoritmaları kullanarak sizi haberiniz olmadığı kelimelerde zirveye çıkarabiliyor. Dahası arayan kullanıcının hangi tarayıcıyı kullandığı, Google oturumunun açık olup olmadığı, ilgi alanları da sonuçlara etki eden faktörler.

Daha açıklayıcı olması açısından aşağıda ki videoyu izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

http://youtu.be/inRlLD0HJCg

Zaten Google son algoritması ile sitelerin sıralamasını alt üst etti. Kim neye göre sıralanıyor belirsiz. Çalışmanız da ne yapmak istediğinizi gayet iyi anlıyorum. Bir sitede aşırı hedef kelimeye yoğunlaşıp, tanıtım yazısı, footer link, dizin kaydı ve forum tanıtım gibi eskimiş backlink tekniklerini kullanan, aldığı backlinklerin %99'u aynı hedef kelimeye yoğunlaşan bir sitenin çoğu kaliteli siteden daha yukarı da olduğunu görünce şaşırmadan edemiyorum. Aynı çalışmanın %10'unu ben yapsam ya ceza yiyor yada sıralamadan düşüyorum.

Sözün özü istediğiniz kadar istatistik tutun, yaptığınız çalışmadan elde edeceğiniz sonuçla seo da bir yere varmanız imkansız. Ha bir istatistik olur, kim neye göre sıralanıyor , rekabet ne düzeyde vs bunları ortaya çıkarabilirsiniz ama bu sonuçlardan etkin ve etkili bir seo yöntemi çıkacağını düşünmüyorum.

Yine çok uzun oldu yazarken bile fenalık geldi umarım siz okurken fenalaşmazsınız